Blog

Ziggo storing? Hoe gebruik je een Ziggo storingskaart

Op het moment dat je merkt dat er een Ziggo storing gaande is, kun je een melding doen. Deze informatie wordt verwerkt op een storingskaart. Een storingskaart laat zien hoeveel meldingen er gedaan zijn en waar.

Ziggo storing de hoeveelheid

Het feit dat iemand de melding doet dat zijn internet eruit ligt, zegt natuurlijk niet direct dat er ook daadwerkelijk een storing is. Het kan zijn dat hij zelf thuis een probleem heeft met bijvoorbeeld de modem. Toch wordt die melding serieus genomen en opgenomen op de storingskaart. Een rode lijn op de grafiek geeft aan hoeveel storingsmeldingen ‘normaal’ zijn, zonder dat er daadwerkelijk een storing hoeft te zijn. Als er echt een storing gaande is, ben je niet de enige die een melding doet. Het aantal meldingen stroomt dan binnen en al gauw is er een piek op de grafiek te zien. Zodra er een piek boven de rode lijn uitkomt, is er waarschijnlijk een storing.

De plaats waar de Ziggo storing is

Je kunt op een kaart zien waar de meldingen vandaan komen. Als er veel storingsmeldingen vanuit dezelfde plaats komen, zie je een oranje vlek op die plaats. Stel dat je in Utrecht woont en je vermoedt dat er sprake is van een storing. Als je op de kaart dan een oranje vlek ziet bij Utrecht, weet je dat er meerdere storingsmeldingen gedaan zijn in jouw regio. Hierdoor kun je de conclusie trekken dat er hoogstwaarschijnlijk een storing bij jou in de buurt is, aangezien je niet de enige bent.

Reacties

In de reacties onder de storingskaart kun je ook lezen wat er aan de hand is. Als er een storing is, wordt dat snel besproken op de sociale media.

Rechtstreeks contact met Ziggo

Het kan zijn dat je na het bekijken van de bovengenoemde punten nog niet zeker weet wat er mis is. Gelukkig kun je altijd rechtstreeks contact met Ziggo opnemen. Dit kan op verschillende manieren. Allereerst kun je op de website je postcode invoeren en kijken of er bij jou een storing is. Daarnaast kun je via de website in een chat met een medewerker van Ziggo praten en bij de berichten op de Ziggo Community kijken. En je kunt natuurlijk de klantenservice bellen of een berichtje via sociale media sturen.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button