Blog

Duurzamer leven? 5 tips!

Steeds meer mensen hebben oog voor het milieu en proberen daarom bij te dragen aan duurzaamheid. Ben je ook van plan duurzamer te gaan leven maar heb je nog geen idee hoe? Wij geven je 5 tips!

Tip 1: maak een boodschappenlijstje

Doe je ook wel eens meer boodschappen dan je eigenlijk gewild had? Met een simpel boodschappenlijstje kun je dit voorkomen. Neem alleen de producten mee die je écht nodig hebt en voorkom verspilling.

Tip 2: scheid je afval

Het scheiden van afval is al enige tijd bezig, maar de laatste tijd wordt het steeds uitgebreider. Hoe bewust let jij al op het scheiden van afval? Door alert te zijn, zorg je ervoor dat er beter gerecycled kan worden en het milieu zodoende minder belast wordt.

Tip 3: bewaar restjes

Heb je wel eens teveel gekookt? Gooi de restjes dan niet weg, maar bewaar ze! Naast dat het erg zonde en onnodig is om voedsel weg te gooien, is het ongewenste belasting voor het milieu. Invriezen is een uitstekende uitkomst om voedsel langer goed te houden.

Tip 4: minder vlees eten

Het produceren van vlees kost veel energie en daarom heeft het een positieve invloed op het milieu wanneer de gehaktbal of schnitzel wordt overgeslagen. Er zijn enorm veel vleesvervangers verkrijgbaar die minder schadelijk zijn voor het milieu, probeer eens vegetarische balletjes of eet een gebakken ei!

Tip 5: isoleer je huis

Wist je dat ook raambekleding, zoals overgordijnen, bijdraagt aan een duurzamer huis? Door je huis te isoleren met raamdecoratie draag je niet alleen bij aan duurzaamheid, je zult het ook nog eens merken in je portemonnee door het besparen van geld op je energierekening. Kies voor plisse gordijnen, deze hebben een hoge isolatiewaarde en houden daarmee de meeste warme en kou buiten.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button