Blog

Komt ouder worden met gebreken?

Zelf had ik er nog nooit echt bij stil gestaan: we worden allemaal ouder. Helaas brengt dat soms wat gebreken met zich mee die je liever niet zou hebben. Waar je vroeger na een avondje (of nachtje) uitgaan er na een beetje uitslapen weer redelijk tegen aan kon, heb je er nu vaak wat langer voor nodig om te herstellen van al je avonturen. Gelukkig zijn mij tot op heden vele kwaaltjes die anderen hebben (bijvoorbeeld ’s ochtends met een stijve rug opstaan of een lager metabolisme hebben er daardoor aankomen) een beetje bespaard gebleven. Toch is er een een ding waar ik wel echt een beetje mee zit. Ik word er zelfs een beetje onzeker van en voel me er veel ouder door dan ik eigenlijk ben.

Kwaaltje

Ik hoor de raderen al draaien. Waar zou hij last van hebben? Nu, dat zal ik jullie vertellen. Ik heb opgemerkt dat mijn haarlijn steeds een beetje verder naar achter trekt. Dat houdt dus in dat ik kaal aan het worden ben. En dat wil ik niet! Vooral omdat ik daardoor veel ouder lijk dan ik eigenlijk ben. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goede oplossing. Uiteindelijk kwam ik er op uit dat een haartransplantatie voor mij het beste zou werken. Tot mijn schrik kwam ik er echter achter dat de kosten in Nederland nogal hoog liggen. Daarom ben ik eens verder gaan kijken naar andere mogelijkheden. En wat schetste mijn verbazing? Je kunt ook een haartransplantatie in Turkije laten doen. Qua kosten is dat namelijk veel betaalbaarder dan in Nederland. Alles wordt dan voor je geregeld. Voor mij klinkt het wel aantrekkelijk en misschien houd ik er wel een kleine mini-vakantie aan over. Wie weet.

Twijfels

Toch heb ik ook mijn twijfels. Ik weet dat het normaal is om een beetje te twijfelen. Het zorgt er namelijk voor dat je goed kan nadenken over je beslissingen. De twijfels die ik heb hebben vooral te maken met het termijn waarbinnen ik het wil laten plaatsvinden. Op dit moment valt mijn wijkende haarlijn nog niet echt op. Alleen mensen die mij heel goed kennen en ikzelf zien het.  Verder heb je dus nog die kostenpost. Waar ik nu van denk een goede tussenoplossing te hebben gevonden. Hoe dan ook, dat het gaat gebeuren is voor mij zeker. Ik weet alleen nog niet wanneer.

Heb jij zelf onzekerheden? Hoe ga je daar dan mee om?

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button