Blog

Zomerwarmte? Tijd voor een barbecue!

Warme zomers

De zomers lijken in Nederland steeds langer en heviger te zijn. De gemiddelde temperatuur tikt regelmatig een nieuw record aan en de warmte blijft langer hangen. Langzaam maar zeker zullen we onze levensgewoonten aan moeten passen aan dit weer. Als ze in Zuid-Europese landen aan siësta’s doen, zouden wij dat ook niet moeten gaan overwegen? Lekker vroeg werken, ’s middags een dutje, en pas avondeten als de grootste warmte de lucht weer verlaten heeft. Lekker de deuren en ramen open om te luchten en gezellig samen eten in de tuin. Zeker het laatste wordt steeds meer mogelijk. En waar je doordeweeks misschien een simpel maal aan je gezin serveert (danwel binnen, danwel buiten), kan je in de weekenden wat grootser gaan. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke barbecue!Een barbecue hoeft heus niet altijd een heel familie- of buurtfeest te zijn. Je kan ook lekker ontspannen met je gezin de barbecue aansteken. Het grillen van eten is gezonder dan bakken en de smokey BBQ smaak die je op de grill bereikt krijg je zelden voor elkaar in de pan.  Maar hoe houdt je zo een ontspannen barbecue?

Tips

  • Zorg dat er voldoende zitplek is voor je hele gezin. Natuurlijk kan je buiten barbecuen en binnen eten, maar het is natuurlijk veel gezelliger om ook vlakbij de barbecue te kunnen zitten met zijn allen. Zorg dus voor een lekkere tafel en voor iedereen een comfortabele tuinstoel. Zo kan je lekker natafelen in de onderzakkende zon met een drankje of dessert;
  • Overweeg gezonde alternatieven op de barbecue. Mensen denken snel aan sausjes, stokbrood en heel veel vlees, maar je kan prima groenten grillen. Maak bijvoorbeeld wat gegrilde maiskolven, snijd paprika’s en uitjes in plakjes op stokjes, en pof bijvoorbeeld wat aardappels. Zo heb je een gezond maal, maar wel de heerlijke geroosterde smaak.
  • Zorg voor een goede barbecue. Als je vaker dan sporadisch wil barbecuen is het natuurlijk fijn een goede grill te hebben. Idealiter is dit er een met kooltjes voor de ultieme geroosterde smaak aan je eten. Het is een kleine investering, maar met goede zorg (dus goed schoonmaken!) gaat deze nog jaren mee.

Zomeravonden

Wij barbecuen onderhand regelmatig in de tuin. Waar ik eerst nog de boodschappen er op aanpaste (zie tip 2), bakken we nu de ‘gewone’ avondmaaltijden zo veel mogelijk op de barbecue. Je wordt er steeds handiger mee én je bespaart jezelf een vieze keuken. Richt je tuin dus een beetje comfortabel in en geniet van die nazomer!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button