Blog

Zo verkrijg je meer backlinks!

Online marketing is niet meer weg te denken uit het normale zakenleven. Een bedrijf moet online gevonden worden. Zelf het lokale bakkertje om de hoek moet zorgen dat hij online gevonden wordt. In eerste instantie stopte veel bedrijven met het investeren in online marketing toen de pandemie uitbrak. Ondertussen is het duidelijk geworden dat je juist nu online goed vindbaar moet zijn. Maar online marketing is complex. Het is veel meer dan de spelling op je website verbeteren en een advertentie plaatsen. Online marketing beheren is een continu en complex proces wat veel werk en aandacht vereist. Daarom raad ik het veel beginnende bedrijven niet aan om hier alleen mee aan de slag  gaan. Je hebt namelijk een zee aan kennis nodig om dit succesvol te maken. Vandaag vertel ik over één van de belangrijkste onderdelen, namelijk backlinks. Ik ga praten over wat backlinks zijn, waarom ze belangrijk zijn, en waarom ook jij ze nodig hebt. Heel veel van deze informatie heb ik geleerd van blauwemonsters.nl. Dus als je meer wilt weten over dit onderwerp, ga dan even naar blauwemonsters.nl.

 

Wat zijn backlinks?

De eerste en belangrijkste vraag is natuurlijk: wat zijn backlinks? Backlinks zijn linkjes die je van een externe website krijgt. Met deze linkjes groeit de kwaliteit van jouw website in de ogen van Google. Het werkt eigenlijk als een soort van mond-tot-mondreclame. Hoe meer websites over jouw schrijven, hoe beter. Dat moet namelijk betekenen dat jouw bedrijf een goede dienst of product levert. Google meet dit aan de hand van backlinks. Wat zijn backlinks? Eigenlijk een soort van mond-tot-mondreclame linkjes, met als doel de kwaliteitsscore van je website te verhogen. Je moet er dus voor zorgen dat je zo veel mogelijk linkjes van een externe website krijgt. Dit kan je doen door te linkbuilden.

 

Wat is linkbuilden.

Blauwemonsters.nl vertelt dat linkbuilden één van de belangrijke dingen is die je kunt doen in het zoekmachine optimalisatie proces. Met linkbuilden beheer je namelijk zelf een heleboel externe websites. Op deze websites schrijf je dan over jouw bedrijf met een linkje naar jouw website. Het is daarbij wel belangrijk dat deze externe websites van een hoge kwaliteit zijn. Anders zijn de backlinks niet veel waard. Het allerbeste is een linkje van het AD of het Financieel Dagblad, maar dat is niet altijd mogelijk. Nu weet u iets meer over linkbuilden, backlinks en online marketing. Dit is nog maar het begin. Online marketing is heel veel werk. Daarom raad ik het aan om een online marketing bureau in te schakelen zoals Blauwe Monsters. Zij weten wel raad met die backlinks.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button