Blog

Wietzaadjes kopen regel je online!

Wanneer je besloten hebt om je eigen wiet te gaan telen, zijn er veel keuzes die je moet maken. Welke soort kies je en waar kun je legaal (!) je wietzaadjes kopen. In Nederland mag natuurlijk heel veel, maar op het gebied van cannabis en wiet is er nog veel niet duidelijk. Zorg er daarom altijd voor om je wietzaadjes bij een legale shop te kopen. Door verschillende soorten en kweektechnieken uit te proberen, vind je vanzelf de wiet die het best bij jouw gebruik past.

Waar let je op bij het aanschaffen van wietzaadjes?

Het lijkt niet zo moeilijk om wietzaadjes te kopen, kijk maar eens online en zoek op “wietzaadjes kopen”. De hits vliegen je dan om je oren. Maar dat wil nog niet zeggen dat ieder wietzaadje voldoet aan aan jouw wensen. Het is van belang om je goed in te lezen in de materie. Om te beginnen verkrijg je de meeste wiet van vrouwelijke wietplanten. Die wietplanten zien er daadwerkelijk anders uit dan de mannelijke wietplanten. Maar de zaadjes zelf, zit daar ook een verschil in? Jazeker!

Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke wietzaadjes

Het verschil is met het blote oog, zeker voor een leek, niet te zien. Wanneer je een goede wietplant wilt produceren en daarvan wilt oogsten, is het echter wel van belang dat je de juiste wietzaadjes koopt. Mannelijke zaden produceren planten die eigenlijk alleen geschikt zijn voor de voortplanting. Door deze planten bij vrouwelijke wietplanten te zetten, zorg je ervoor dat er nieuwe zaden worden geproduceerd. Dat is natuurlijk leuk, maar het levert je geen bruikbare bladeren op.

Kies voor vrouwelijke wietzaadjes

Wil je een mooie stevige wietplant, dan kies je, ook online, voor vrouwelijke wietzaadjes. Deze geven een mooie plant en zorgen voor een goede oogst. Online moet je bijna je best doen om wietzaadjes te vinden die niet vrouwelijk zijn.

Online kunnen de termen wat vreemd overkomen. Staat er namelijk “gefeminiseerd” dan wordt “vrouwelijk gemaakt” bedoeld. Dit wordt gedaan met een speciaal procedé, zo worden de beste planten gegarandeerd.

Hoe begin je met je wietzaadjes?

Als je eenmaal wietzaadjes gekocht hebt, wil dat nog niet zeggen dat je met een paar dagen een mooie plant hebt staan. Nee, er gaat een heel proces aan het planten vooraf. Zo moet je ervoor zorgen dat de zaadjes ontkiemen. Met het ontkiemen zorg je ervoor dat de wietzaadjes wortels krijgen en zo voedingsstoffen kunnen opnemen uit de bodem.

Ontkiemen is op zich niet moeilijk en je hebt er niet heel veel dingen voor nodig. Heb je een petrischaaltje en vochtige watjes? Dan kom je al een heel eind. Zeker wanneer je ook de temperatuur nog onder controle weet te houden.

Zijn de wietzaadjes eenmaal ontkiemd, dan kun je verder met zaaien, of eigenlijk planten.

Wat kan er misgaan met ontkiemen?

Wanneer je het goed aanpakt, kunnen zo goed als alle wietzaadjes ontkiemen. Is er echter iets mis met één van de belangrijke factoren? Dan kan het zomaar zijn dat nog niet de helft van de wietzaadjes ontkiemt. Zorg er dus voor dat het watje niet te nat en ook zeker niet te droog is, dat het petrischaaltje niet te warm maar ook niet te koud staat en dat je goed helder water gebruikt. In dit stadium zijn lampen nog niet nodig.

Hoe plant je wietzaadjes?

Kies je voor buiten planten?

Je kunt ervoor kiezen om wietzaadjes te kopen die je buiten kunt planten. Dit doe je het best in potten met speciale grond of in de volle grond die je extra voeding geeft. De ideale tijd van het jaar om buiten te beginnen met kweken is mei of uiterlijk juni. Wil je toch daarna beginnen? Kies dan voor de speciale “autoflower” zaden, deze ontwikkelen zich sneller en je hebt dan alsnog voor de winter een mooie plant.

Kies je voor binnen planten?

Dan kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen in welke maand je gaat beginnen. Hou er dan wel rekening mee dat je het licht moet kunnen sturen. Het is nog niet eens de warmte die van belang is, dat is vooral het licht. Door goede lampen op te hangen, zorg je voor de maximale opbrengst uit je wietzaadjes. De zaadjes plant je in individuele potten. Zo kun je variëren in plaats en schuiven wanneer één van de planten achter dreigt te blijven in groei. Binnen is water ook nog meer van belang dan buiten. Goed water geven, met daarin de juiste voeding, zorgt ervoor dat de planten zich mooi en snel zullen ontwikkelen. Ook hier kun je kiezen voor de “autoflower”-optie. Het is maar net wat je wilt.

Hoeveel wietplanten mag je in huis hebben?

Het officiële antwoord is: geen. Maar vanwege het gedoogbeleid van de Nederlandse regering, worden aantallen tot 5 planten door de vingers gezien. Vijf planten zijn er namelijk te weinig voor de handel. Je kweekt ze dan alleen voor eigen gebruik.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button