Blog

Weer klaar voor college!

De vakantie zit er weer bijna op. Persoonlijk zou ik nog wel even door kunnen met niets doen maar het is aan de andere kant ook wel weer lekker dat het weer begint. Ten minste, als je plezier hebt in de opleiding die volgt. Daarnaast is ook leuk om klasgenoten en dergelijke weer te zien en nieuwe dingen te leren. Maar door al die weken vakantie moet je weer diep in je geheugen graven naar wat je allemaal nodig hebt in de schoolbanken. Ik help je daar een handje bij. Lees je mee?

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd

Waarschijnlijk heb je als student helemaal geen zin om in je vakantie huis te houden. En dat hoeft ook niet (persé). Toch is het wel handig om het één en ander aan kant te hebben voordat school weer begint. Zo krijg je namelijk het gevoel van overzicht en heb je niet meteen het idee dat je achterloopt. Dat zou namelijk geen prettige start van het jaar zijn. Daarom kan je de laatste of één na laatste week best gebruiken om je kamer of huis een beetje op te ruimen en uit te zoeken. Geen rommel in je huis en geen rommel in je hoofd.

Goede voorbereiding is het halve werk

Zoals met alles is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg dat je van tevoren genoeg notitieblokken in huis hebt en HP 364 XL cartridges voor al het printwerk. Daarnaast kan het ook geen kwaad om extra pennen en potloden in te slaan, die dingen lijken altijd in het niets te verdwijnen. Door goed voorbereid te zijn, houd je ook overzicht. Net als door op te ruimen eigenlijk. Dan heb je in ieder geval aan het begin van het jaar het idee dat je alles onder controle hebt, ha ha.

Geniet van de intro!

Verder wil ik de eerstejaars collegestudenten aanmoedigen om deel te nemen aan de intro, mocht jouw opleiding die verzorgen. Ongeacht of dat nu een dag is of een hele week. Het is zo gezellig en de ultieme manier om snel een band op te bouwen met je nieuwe klasgenoten. Dan heb je namelijk ook meer zin om aan je nieuwe opleiding te beginnen. Even over de nieuwigheid en de spanning heen zetten en gaan met die banaan.

Zo heb jij een geweldig schooljaar vol met nieuwe kennis en gezelligheid. Kortom, een jaar om nooit te vergeten!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button