Blog

Wat zo mooi is aan Mario Kart

Ik vind na Super Smash Bros Mario Kart Wii een van de mooiste spellen voor de Wii. Waar Super Smash je een diep inzicht geeft in de persoon tegen wie je speelt is Mario Kart als Monopoly: Het laat zien hoe mensen zijn als voor staan in het leven, en wanneer ze achter staan in het leven.

Het middenveld

Spelers in het midden zijn allemaal hetzelfde, hoopvol om vooruit te komen. Ongeacht hoezeer mensen achter staan in het middenveld, ze zijn te druk bezig met de mensen voor zich. Lekker rode schelpjes over en weer smijten in een poging die ene persoon voor zich uit te schakelen. Klassieke tunnelvisie. Het middenveld zegt ons dan ook weinig over wat voor persoon iemand is.

Nummer 3 met leegte voor zich

Wanneer mensen op nummer 3 komen te staan maar 1 en 2 niet in zicht hebben gebeurd er iets vreemds met ze. Nummer 2 is als elke middenvelder, compleet gefocust op het inhalen van nummer 1. Een nummer 3 die deze twee uit het oog verliest vervalt in contentheid. Zonder perspectief om verder te komen keert de aandacht volledig naar achter. Deze speler krijgt niks liever dan de groene schelp. Men zou denken dat de het padenstoeltje de voorkeur zou hebben voor deze speler maar enkel het groene schildje vangt hun aandacht. Het schildpad schild doet in deze positie zijn naam eer aan. Deze vangt menig rood schild af. Alles voor positiebehoud.

Nummer 7

Als mensen op nummer 7 komen zijn ze haast op hun meest kleingeestig. Winnen lijkt zo onmoglijk voor ze, maar 8ste eindigen voelt pas echt als verliezen. Hun focus valt volledig op nummer 8. Ze zullen alles in hun macht doen om niet als allerlaatste te eindigen. Waar de nummer 3 passief is en verdedigt is nummer 7 actief naar achter aan het aanvallen. Deze kent dan ook een grote voorliefde voor het banaantje. Elke die ze vinden plaatsen ze met liefde achter zich. De betere speler weet dat het banaantje ook naar voren gegooid kan worden. Dat zie je een nummer 7 echter nooit doen.

Laatste plaats

Spelers op de laatste plaats zijn onder te verdelen in 2 kampen: De bullit-billers en de blauwschilders. De BBers zijn liefhebber van de simpele geneugden. Bullit Bills, Chompa’s voor hun is er niks mooiers in het leven dan 4 man overrijden met een mooie powerup. De Blauwschilders hebben zijn van de school: “”Gedeelde smart is halve smart”. Als ik niet kan winnen, dan zeker ook nummer 1 niet.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button