Blog

Waarom twijfelen over een stedentrip New York? Doen!

Er zijn maar weinig steden in de wereld zó innerverend en levendig als New York. Eigenlijk zou iedereen er een keer geweest moeten zijn. Het is namelijk waar wat ze zeggen: The city never sleeps. Er is werkelijk altijd wat te doen, en je hoeft je er geen moment te vervelen. Veel mensen denken echter dat je er geen rust kunt vinden, maar er zijn zeker plekken waar men het wat kalmer aan doet. Denk bijvoorbeeld aan de twee bekendste parken: Central park en High Line Park. Dit zijn beide super mooie plekken waar je helemaal tot rust komt.

Duurzaam naar New York

Doordat het zo’n enorme wereldstad is heb je natuurlijk te maken met een enorme uitstoot. Daarom zijn er veel reisorganisaties die zich richten op duurzame trips, en kun je dus tegenwoordig ook duurzaam naar New York. Bij dit soort trips wordt zoveel mogelijk gelet op een zo laag mogelijke uitstoot van CO2, en zitten er hotels inbegrepen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Iets voor jou?

5 daagse citytrip New York

Om zoveel mogelijk van de stad te zien moet je toch wel zo’n 5 dagen in de stad verblijven. Het is in feite niet genoeg om álles te zien, maar je komt wel een heel eind. Kies dus niet voor een weekend, maar zoek liever naar aanbiedingen 5 daagse citytrip New York. En wil je echt alles uit je vakantie halen? Dan boek je 1 tot 2 weken. Er is namelijk zóveel te zien en te doen, daar wil je het liefst de tijd voor nemen.

Wat te doen in New York?

Iedereen kent natuurlijk de Empire State Building, het vrijheidsbeeld en het monument van de aanslagen op 09-11. Deze mag je absoluut niet missen als je de stad bezoekt. Ga echter ook zeker af en toe uitwaaien en tot rust komen in een van de vele parken, en wandel langs het strand. Houd je van winkelen? Dan kun je natuurlijk het levendige Fifth Avenue niet overslaan, van waaruit je direct doorloopt naar Broadway. Wil je een musical of film zien en zeker weten dat deze de moeite waard is? Alles wat op Broadway draait is gegarandeerd van topkwaliteit, dus boek gerust een willekeurige titel en laat je verrassen!

In New York is het gebruikelijk dat je buiten de deur eet. Er zijn maar weinig mensen die zelf goed kunnen koken. Het is dan ook niet moeilijk om leuke eettentjes te vinden, en honger zul je niet hebben!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button