Blog

Waarom ik fan ben van de traagschuim matras

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe matras, kwam ik er al snel achter dat er tegenwoordig ontzettend veel keuze is. En juist dat levert me enige stress op. Ik ben nooit een held geweest wat betreft het doorhakken van knopen. Wanneer het kon liet ik anderen dit altijd voor me doen. Zoals mijn ouders, of mijn broer of zus. Maar ja, ooit moet je toch leren om op je eigen benen te staan. Dus dit was toch echt een keuze die ik zelf moest maken. Goed, met lichte paniek is het me uiteindelijk dan toch gelukt. En achteraf gezien had ik geen betere keuze kunnen maken! Ik ben sinds een aantal maanden de gelukkige eigenaar van een traagschuim matras. En geloof me, mijn matras komt rechtstreeks uit de hemel. Dit is echt de beste matras ooit.

Wat is een traagschuim matras?

Goed, ik wist echt helemaal niks van matrassen. Dus ik heb tijdens mijn zoektocht echt een heleboel geleerd. Ik was echt verbaasd over hoeveel verschillende soorten matrassen er wel niet zijn. Wellicht heb jij al weleens gehoord van een traagschuim matras, maar weet je niet helemaal waarin deze verschilt van bijvoorbeeld een koudschuim matras. Nou, een traagschuim matras wordt gemaakt van schuim dat door lichaamswarmte en lichaamsgewicht zachter wordt. Het wordt dan ook wel Memory Foam genoemd. Het vormt zich dus naar jouw lichaam. De kern van dit type matras bestaat veelal uit pocketveren of koudschuim zodat je van voldoende ondersteuning kunt genieten.

De voordelen van een traagschuim matras

Een traagschuim matras brengt vele fijne voordelen met zich mee, welke ik zelf de afgelopen tijd heb mogen ervaren. Een traagschuim matras staat bekend om zijn druk verlagende eigenschappen. De druk wordt namelijk over een groter oppervlakte verspreidt. Hierdoor wordt je lichaam te allen tijde ondersteund. Je bloedsomloop wordt dan ook niet verstoord en je zenuwbanen en spieren worden hierbij geheel ontlast. Heb je nek-, rug- of gewrichtsklachten? Dan is een traagschuim matras ideaal voor jou, deze draagt namelijk bij aan het verminderen van dergelijke klachten. Kortom, een traagschuim matras biedt ongekend ligcomfort en bezorgt je een heerlijke nachtrust.

Verschillende soorten traagschuim matrassen

Net als bij andere types matrassen, zijn traagschuim matrassen ook in diverse uitvoeringen te verkrijgen. Welk type matras je kiest is natuurlijk deels afhankelijk van je budget. Een premium klasse traagschuim matras is natuurlijk een heel stuk duurder dan een basic uitvoering. Deze matrassen verschillen uiteraard in kwaliteit en prijs. Daarnaast is de ene matras 23 cm hoog terwijl de andere wel 30 cm hoog is. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden wanneer je een traagschuim matras gaat aanschaffen. Maar één ding is zeker: je zult van een heerlijke nachtrust genieten!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button