Blog

Waarom hoort de Efteling bij de leukste pretparken van Nederland?

Als je 100 mensen zou vragen welke ze de leukste pretparken Nederland vinden dan is de kans groot dat minstens de helft de Efteling zegt. Dit is namelijk een van de populairste pretparken die ons land rijk is, en niet zonder reden. Het park heeft namelijk ontzettend veel te bieden voor zowel jong als oud, en is dus geschikt voor de hele familie. Van het sprookjesbos voor alleen de allerkleinsten, tot de diverse achtbanen voor de volwassenen. Een dagje Efteling is daarom geschikt voor veel verschillende gezelschappen, en voor elke leeftijd erg vermakelijk.

Wat maakt een dagje Efteling zo leuk?

Als jij er graag een dagje tussenuit wilt, of dat nu met je kids of met je partner is, dan is een dagje Efteling altijd een goed idee. Van alle pretparken in Nederland weet je zeker dat je een goede te pakken hebt, en dat je je zult vermaken. Een voorbeeld van een attractie die voor iedereen leuk is is Carnaval Festival. Dit is een attractie waarbij je in een klein karretje door meerdere ruimtes beweegt, waar je allemaal grappige taferelen ziet. De poppetjes zijn gemaakt van een soort papier maché, en hebben allemaal betrekking op de diverse landen in de wereld. De muziek is daarop aangepast. Je maakt dus echt een reis als je deze attractie bezoekt, en hij is zeker de soms lange wachtrijen waard.

Ben je fan van achtbanen?

Ben jij meer van de actie en spannende attracties? Dan is Carnaval festival misschien niks voor jou. Gelukkig hebben ze bij de Efteling meerdere achtbanen, dus de echte thrillseeker kan daar zijn hart ophalen. De meest bekende is misschien wel de Python. Dit is tevens een van de oudste achtbanen die die pretpark rijk is, en wellicht dat hij daarom zo bekend is. In de Python ga je meerdere keren over de kop, wat veel mensen behoorlijk eng vinden. Het kost kinderen vaak behoorlijk wat moed om het voor de eerste keer te proberen, maar echte durfallen vinden het vaak meteen fantastisch. Natuurlijk merk je door de snelheid helemaal niets van het feit dat je over de kop gaat, dus eigenlijk hoef je daar niet bang voor te zijn.

De nieuwste achtbaan van de Efteling!

Hou jij ervan om nieuwe dingen te proberen? Dan moet je zeker eens naar de Efteling gaan. Ze hebben namelijk onlangs een nieuwe achtbaan geopend, genaamd De Vliegende Hollander. Deze is gebouwd op water, en in het ergste geval krijg je een beetje een nat pak. Daar moet je tegen kunnen. Hetzelfde geldt overigens voor de Fata Morgana, want ook daar kun je natte kleren krijgen. Als je wel van een beetje spanning houdt en een nat pak niet zo erg vindt dan moet je zeker De Vliegende Hollander proberen, want het is een super leuke achtbaan!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button