Blog

Waar kun je het beste goud en zilver kopen?

Het kopen van goud en zilver is niet iets wat je elke dag doet. Om dit goed aan te pakken, is het handig om te weten waar je het beste goud en zilver kunt kopen. Dit is namelijk niet altijd even gemakkelijk uit te zoeken. Sommige mensen denken dat goud te koop is bij banken. Tegenwoordig is dit echter meestal niet meer het geval. In dit artikel geven we enige uitleg over geschikte partijen waar je fysiek goud en/of zilver kunt kopen, zodat je al vast een voorzetje hebt als je op het punt staat om edelmetaal aan te schaffen.

Holland Gold

Eén van de plekken waar je goed goud kunt kopen, is bij Holland Gold. Holland Gold is één van de grootste partijen waar het mogelijk is om goud te kopen. Bij Holland Gold heb je het voordeel dat je goud via de post verzonden wordt. De volgende dag kan dit al thuisbezorgd worden. Omdat het pakket blanco verpakt wordt, kan er niet zomaar gezien worden wat er in het pakket zit. Gelukkig maar!

Voordat je met Holland Gold in zee gaat, kan het belangrijk zijn om te weten of ze betrouwbaar zijn. Daarom kan het handig zijn om naar een Holland Gold review van een onafhankelijke partij te kijken. Hierdoor is het mogelijk om te zien of Holland Gold betrouwbaar is, welke kenmerken het bedrijf heeft, en welke voor- en nadelen er aan dit bedrijf verbonden zijn.

Gold Republic

Een andere plek waar je goud kunt kopen, is bij Gold Republic. Dit is een andere grote partij voor het kopen van goud. Bij Gold Republic is het mogelijk om eenmalig goud te kopen. Echter is het ook mogelijk om bij dit bedrijf een abonnement af te sluiten, waardoor je 50% minder transactieskosten hebt. Zo is het mogelijk om om periodieke wijze goud in te slaan, als belegging of om je geld niet op de bank te hoeven hebben.

The Silver Mountain

Wellicht heb je weleens van de Silver Mountain gehoord. Dit is net als Gold Republic en Holland Gold een bekende partij die goud en zilver verkoopt. Op het moment dat je specifiek op zoek bent naar gouden munten, kan het een goede optie zijn om even naar de site van The Silver Mountain te surfen. Je hoeft bij deze partij dus geen baren te kopen, want er zijn ook volop munten te krijgen van goud en zilver. Uiteraard is het afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren of je liever baren edelmetaal hebt of munten, en natuurlijk van de inschatting waar je het meest rendement op kunt halen. Goed om te weten is ook dat het bij The Silver Mountain mogelijk is om je goud op te laten slaan. Hierdoor hoef je het niet thuis te bewaren, wat toch altijd een risico is, zeker als je een grote hoeveelheid goud in je bezit hebt.

Zilver kopen

Op het moment dat je in plaats van goud liever wilt investeren in zilver, is dit ook een goede mogelijkheid om overtollig geld op je bankrekening om te zetten, dan wel om rendement mee te maken in de toekomst. Goed om te weten is dat de hoeveelheid zilver in de wereld in rap tempo afneemt, omdat het wordt gebruikt in smartphones en allerlei andere producten. Er wordt meer zilver gebruikt, dan dat er uit de mijnen wordt gehaald. Hierdoor wordt dit edelmetaal schaarser, wat in de toekomst gunstig kan uitpakken qua beleggingsrendement. Ook is een kilo zilver aanmerkelijk goedkoper dan een kilo goud. Een kilo goud kost op dit moment rond de 55.000 euro, terwijl een kilo zilver maar 600 euro is.

Je kunt je net als voor het kopen van goud ook voor het kopen van zilver wenden tot The Silver Mountain, Holland Gold en Gold Republic, maar uiteraard zijn er ook nog een hoop andere partijen waar je terecht kunt. Denk bijvoorbeeld aan Doijer & Kalff, Dawson Gold en Goudzilverwinkel.nl. Zilver aankopen is makkelijker dan je denkt, en vrijwel direct geregeld, zeker als je kiest voor externe, beveiligde opslag, en je je zilver niet thuis wil bewaren, dan is een zilver deal vrijwel direct online te regelen.

Voor je start met het kopen van edelmetaal: een aantal goede tips op een rij

Overweeg je om nu of binnenkort te starten met het kopen van edelmetaal, zet dan eerst een en ander op een rijtje.

  • Beleg alleen met geld dat je echt kunt missen
  • Zoek een partij uit die betrouwbaar is en goede recensies heeft
  • Kijk naar de transactiekosten die er in rekening worden gebracht
  • Ga zelf na wat voor jou het beste is: je goud en/of zilver laten opslaan of zelf thuis bewaren
  • Kijk hoe je het te beleggen geld kunt spreiden over goud en zilver, en eventuele andere assets

Zo zorg je ervoor dat je zo goed en verantwoord mogelijk belegt in edelmetalen, op een manier die helemaal past bij jou.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button