Blog

Voorpret

Het is misschien een van de dingen die we het liefste doen: vakanties boeken. Simpelweg omdat het heerlijk is weg te dromen bij hagelwitte stranden, mysterieuze steden en prachtige natuur. Je ziet jezelf er al op je slippers rondlopen, compleet uitgerust en volop genietend. Daarom is die voorpret zo belangrijk. Het is al een deel van het genieten, waardoor je dagelijkse beslommeringen wat beter aankan. Jij zwemt straks in die azuurblauwe zee en proeft van de lokale gerechten. Bij dat vooruitzicht gaat dat boenen van de ramen toch wat makkelijker en kan je meer geduld opbrengen voor die zeurende collega. Daarom boek ik mijn vakanties altijd erg vroeg. Om mezelf een zo lang mogelijke periode van voorpret te gunnen.

Lijstje

Naast de actielijstjes die ik voor mezelf maak om mijn leven en dat van mijn gezin draaiende te houden, houd ik dus ook een lijstje bij voor toekomstige bestemmingen. In het begin van de relatie met mijn man regelden we onze vakanties om de beurt. Maar het bleek dat hij er alleen maar gestrest van werd, terwijl ik er enorm veel energie van krijg. Dankbaar nam ik die taak volledig op me en hij is blij dat hij er vanaf is. Ik koos altijd voor vakanties waarbij we zon en cultuur met elkaar konden combineren. Toen de kinderen kwamen, veranderen dat in de focus op zwembaden en speeltuinen. Nu de kinderen wat ouder zijn, kies ik plekken uit waar het strand dichtbij is en we daarnaast iets actiefs kunnen doen. Zoals fietsen of kanoën. Naast de zomervakantie gaan mijn man en ik één keer in het jaar op stedentrip. De kinderen gaan dan uit logeren en wij kunnen dan even met zijn tweeën cultuur opsnuiven.

Ver weg

Tot nu toe zijn we altijd binnen Europa gebleven, omdat er zoveel te zien is en er zoveel mooie plekken zijn. Met de kinderen vond ik het ook niet ideaal om ver te reizen. Maar nu ze ouder zijn en alles ook erg bewust meemaken, vond ik het tijd voor een bijzondere vakantie. De keuze zou tussen Thailand en Indonesië gaan. Twee landen die al heel lang op mijn lijstje stonden. Bij het vergelijken, merkte ik aan mezelf dat ik niet echt voorkeur had. Ik besloot daarom mijn man en kinderen te vragen wat hen het leukste leek. Ze waren helemaal door het dolle heen dat we een verre reis gingen maken. Samen bekeken we de opties en bespraken we wat we graag wilden. De vakantie is geboekt en we kunnen niet wachten! Het is leuk om te merken dat de anderen nu ook helemaal van de voorpret aan het genieten zijn.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button