Blog

Voorbereiden voor verbouwen

Als je van plan bent een verbouwing te beginnen, dan ben je hoogstwaarschijnlijk ook van plan om diezelfde verbouwing af te maken. Maar hoe moet je te werk gaan? Hoe zorg je ervoor dat je een planning hebt, die gevolgd kan worden tot het einde? En hoe minimaliseer je die herkenbare vertraging die anderen altijd oplopen bij verbouwingsprojecten? In deze blog vertel ik je over hoe je dit voor de helft goed kan regelen, de helft is immers de voorbereiding. Lees je even mee?

Een plan van aanpak

Allereerst moet je weten, wat je te doen staat. Je weet hoe de ruimte of het gedeelte van wat je gaat verbouwing eruitziet. Nu moet je ook weten hoe het eruit moet kómen te zien. Dat beeld kan je vervolgens opbreken in stappen. En die stappen breek je vervolgens weer op in vaardigheden die je zelf wel of niet bezit en waar je misschien een professional voor nodig hebt. Zo kan je ook meteen een tijdlijn opzetten en met wat berekeningen achterhalen hoelang dit projectje zou kunnen gaan duren. Plus minus natuurlijk want manschappen en materialen moeten wel beschikbaar zijn.

Alle materialen en manschappen

En daar komen we nu ook meteen bij aan. Want als je handig bent aangelegd, wil je misschien van die handigheid gebruik maken. Dat kan leuk zijn en het drukt ook meteen de kosten (als je het goed doet) en dat is áltijd leuk. Verder kan je per stap kijken welke materialen je nodig hebt en dit allemaal van tevoren regelen. Zo verklein je de kans om op enig punt met lege handen te staan. Besteed ook genoeg aandacht aan het zoeken van de juiste manschappen wanneer je het werk uit wilt besteden. Een beetje onderzoek naar geschikte bedrijven is nooit weg.

Beetje extra

Verder zou je nog extra’s kunnen regelen. Je kan bijvoorbeeld een container huren zodat al het puin en vuil niet in de weg staat en je er meteen na het nodige sloopwerk vanaf bent. Maar ook voor de dagen dat je werkers over de vloer hebt, zijn er kleine dingen die voorbereid kunnen worden zoals het organiseren van koffie en een koek. Zo houd je iedereen te vriend en wordt de verbouwing nog leuk ook. Houd ondertussen de planning strak in de gaten en steek als je zin hebt ook de handen uit de mouwen.

Succes met jouw voorbereiding en uiteindelijk natuurlijk ook met de verbouwing, spannend!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button