Blog

Verzuimverzekering vergelijken

Iedereen wordt wel eens een keertje ziek. De een vaker dan de ander, en ook de duur van het ziek zijn verschilt per persoon. Waarbij ze zeggen dat mannen zich over het algemeen zieker voordoen tijdens een griepje dan dat ze misschien daadwerkelijk zijn ten opzichte van vrouwen met een griepje. Haha grapjes natuurlijk allemaal, maar dat iedereen ermee te maken krijgt is een zekerheidje en voor niemand leuk.

 

Werknemer.

Als jij je als werknemer ziek wordt meldt jij je in de ochtend meestal ziek bij je manager en zodra jij je weer goed genoeg voelt om te gaan werken meld jij je weer beter en ga je aan het werk. Veelal zijn er in de (midden) grote bedrijven wel platformen voor waar jij je dan ziek meldt zodat dit automatisch bijgehouden kan worden. Je werkzaamheden draag je over aan je collega als dit mogelijk is en jij gaat uitzieken. Er komt voor een werknemer over het algemeen niet heel veel meer bij kijken wanneer je je ziek meld. Voor jou begint nu het herstel zonder dat je naar werk hoeft. Afhankelijk van het ziektebeeld wat je hebt ga je nog naar de huisarts welke je zegt wat je wel en niet moet doen om beter te worden. Als het een griepje is gaat het veelal vanzelf wel weer over. Maar als je een andere ziektebeeld hebt kan het nog wel eens zo zijn dat je voor langere tijd ziek van werk weg blijft.

 

Werkgever.

Als werkgever komen er hele andere zaken op je af wanneer een van je werknemers zich ziek meldt. Je hebt een persoon minder in de dagelijkse operatie waardoor de andere meer of andere werkzaamheden moet uit gaan voeren. Zijn de mensen hiervoor getraind en is die ruimte er? Hoe Lang blijft iemand ziek thuis en moeten we daardoor gaan denken aan een tijdelijke kracht? Terwijl diegene ziek thuis zit en we iemand extra tijdelijk aan moeten nemen hebben we dus dubbele loonkosten. Zijn we daar wel voor verzekerd? Dit noemen ze een verzuimverzekering. Deze verzekering dekt al die extra kosten die je als werkgever maakt tijdens het ziekteverzuim van een werknemer. Je hebt, net als bij andere verzekeringen, ook hier een groot en divers aanbod in verzekeringsmaatschappijen. Er is dus ook een verzuimverkering vergelijken website waar je een keuze kunt maken tussen de bekende en minder bekende verzekeringsmaatschappijen om je verzekering bij af te sluiten. 

 

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button