Blog

Werk je ook veel liever buiten dan binnen?   

“Wat wil jij worden als je later groot bent?” Deze vraag is je vroeger vast wel een paar keer gesteld. Al was het niet door een persoon dan wel door een vriendenboekje van een klasgenootje. Het leven na school is een de belangrijkste en ook langste fase uit ons leven. De eerste 18 tot 20 jaar werken we hierna toe en we mogen er pas mee stoppen als we dik in de zestig zijn. Daarom is het heel belangrijk om te weten wat je wilt worden. Iets worden wat je eigenlijk helemaal niet leuk vind is voor niemand winst. Je zult namelijk nooit met plezier naar je werk gaan en daardoor zal het leven een stuk minder leuk worden. Werk jij bijvoorbeeld graag buiten maar weet je niet wat een geschikt beroep voor je is? We hebben er hier een paar voor je op een rijtje gezet.

Werken als militair

Ben jij opzoek naar een baan waar je niet binnen hoeft te zitten en naar een baan waar je elke dag weer te maken krijgt met nieuwe uitdagingen? Dan is militair of marinier worden misschien wel iets voor jou. Je hebt de reclames van werken bij defensie misschien wel voorbij zien komen de afgelopen periode. Ze zijn hard op zoek naar stoere mannen en vrouwen die het team komen versterken. Werken bij defensie is, als we de reclames mogen geloven, in ieder geval nooit saai. Je bent je constant aan het voorbereiden op het echte werk door middel van trainingen en oefeningen. Je leert jezelf maar ook je collega’s iedere dag weer een beetje meer kennen. Hou jij van buiten zijn in verschillende omstandigheden? Dan is militair of marinier worden iets voor jou.

Werken als verkeersregelaar

Heb jij graag de touwtjes in handen en zorg jij ervoor zorgen dat het in een stressvolle situatie weer soepel verloopt? Misschien is verkeersregelaar dan wel iets voor jou. Een verkeersregelaar is nodig op het moment dat er aan een weg wordt gewerkt, de stoplichten zijn uitgevallen of er andere zaken zijn waardoor het verkeer niet meer soepel verloopt. Als verkeersregelaar moet jij ervoor zorgen dat iedere weggebruiker, van auto tot fietser, deze plek veilig kan passeren.

Werken als hovenier

Heb jij groene vingers en vind je het een feestje om in de tuin te mogen werken? Misschien is een baan als hovenier dan wel iets voor jou. Als hovenier houd je tuin en andere plekken bij die voorzien zijn van flora en fauna. Je zorgt er niet alleen voor dat de heg wordt gesnoeid maar je legt ook tuinpaden aan of zorgt dat het perkje van de gemeente er netjes bij ligt. Het beroep van hovenier is afwisselend en veelzijdig maar bijna altijd buiten wat het een perfect beroept maakt voor de buitenliefhebbers.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button