Blog

Verhalen uit een kleine garage

Een vriend van mij werkt als automonteur in een kleine garage. Natuurlijk is hij ervoor naar school geweest, maar je leert veel meer als je daadwerkelijk aan de slag gaat. Geregeld komt hij bij mij over de vloer en vertelt hij de leukste verhalen over zijn werkdagen. Lees in dit bericht meer over een paar van de meest interessante verhalen die ik van hem heb gehoord!

Vreemd geluid

Ooit heb ik een verhaald gehoord waarin een vrouw naar de garage belde met het probleem dat ze een vreemd geluid hoorde. Aan de telefoon werd de mevrouw gevraagd of ze het geluid kon omschrijven. Dit deed ze, terwijl ze op speaker werd gezet. Het enige geluid dat deze dame kon produceren was een hoog gepiep. Dat hoorden mijn vriend en al zijn collega’s aan de andere kant van de kamer ook!

Dezelfde dag kwam de vrouw nog naar de garage om te laten zien wat het probleem was. Uiteindelijk bleek het een klein probleempje te zijn: de V-snaar van haar auto moest vervangen worden. Na een kleine onderhoudsbeurt en het nalopen van de auto op andere eventuele mankementen was het varkentje gewassen!

Lekke radiator

Een ander verhaal dat mij eens is verteld aan de keukentafel was het verhaal over een lekkage bij de radiator. Het ging als volgt: een jongen van een jaar of 24 had een lichte botsing gehad met een andere auto. Hierdoor was de radiator een stuk verschoven en was begonnen met lekken. Helaas had de jongen op dat moment niks door en vervolgde hij zijn reis verder naar zijn eindbestemming.

Aan het einde van de dag zag hij geen plasje onder zijn auto, dus heeft hij zich op weg naar huis begeven. Drie dagen later had hij een grote reis gepland staan, samen met een paar vrienden. Halverwege een dijk ergens op de grens van Nederland begon zijn motor ontzettend te roken. Wat bleek? De siliconen slangen van de radiator waren volledig losgekoppeld waardoor alle koelvloeistof was weggelopen en de motor oververhit was geraakt. Daar ging zijn reisje!

Plas onder de auto

Dan het laatste en beste verhaal van allemaal. Deze lijkt een beetje op de bovenstaande, maar heeft toch een andere plot. Op een dag kwam er een jonge dame bij mijn vriend in de garage en vraagt aan hem of hij even met haar mee kan lopen om naar haar auto te kijken.

Onderweg vertelt ze dat ze al meerdere keren aan het einde of begin van de dag – nadat de auto heeft stilgestaan voor een tijd – een zwarte vlek achterlaat onder de motorkap. Mijn vriend vraag vervolgens hoe lang ze al last heeft van dit probleem, waarop de vrouw antwoordt dat ze er al 3 maanden last van heeft, maar nu naar de garage is gegaan omdat haar auto nu ook begint te roken als ze lang rijdt.

Na dit gesprek kon natuurlijk al worden uitgesloten dat er een olielek zou moeten zijn, maar niets bleek minder waar. Na grondig onderzocht te hebben naar andere problemen kon er niks gevonden worden! Ze hebben de auto opnieuw gesmeerd en kleine aanpassingen gedaan maar niks vervangen. Ondanks dit, hebben ze nooit meer van de jonge dame gehoord. Gek hé?

Heb jij nou ook zo’n leuk verhaal dat je graag wilt delen? Laat een reactie achter in de reactie sectie en ik kom erop terug!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button