Blog

Vergeet niet je rust te pakken!

Zondag rustdag

… En op de zevende dag, rustte Hij. Klinkt vaag bekend? Je hebt het ongetwijfeld vroeger meerdere keren voorgelezen gekregen. Of het nou in de kerk was of op de basisschool, tijdens een paasdienst of op kerstavond: de schepping van de aarde heeft iedereen wel eens te horen gekregen. Wat mij het meeste ervan is bijgebleven, is toch wel het feit dat hij op zondag rustte. En dan met name hoe lang deze traditie ook bij de mens is gebleven.  Niet alleen de Heer rustte op zondag, ook het gross van Nederland deed het op zondag heel rustig aan. Toch lijkt die trend een beetje te verdwijnen. Winkels zijn open op zondag, net als restaurantjes. Feestjes worden steeds vaker op zondagavond gegeven, en de sportscholen zijn druk. Blijkbaar is de zondag rusttdag veranderd in zonddag drukdag. En dat juist in een maatschappij waarin iedereen al aangeeft dat het leven te druk is. Wij hebben daarom, om de innerlijke rust te bewaren en jezelf een kans te geven lekker bij te komen van de drukte van de rest van de week, een echte rustdag op zondag thuis. Hoe die dag er ongeveer uit ziet? Nou, zo:

Dagindeling

  • Eerst slapen we lekker uit tot een uurtje of elf. We zetten de wekker bewust niet, omdat we willen bijslapen hoeveel nodig is. Soms is het wat vroeger, meestal worden we wat later wakker. Slapen zonder wekker is heel ontspannend en ik raad het iedereen die het zich kan permitteren absoluut aan.
  • We gaan uit bed en trekken onze zondagkleding aan. Hiervoor heb ik een dames joggingpak. Zit heerlijk comfortabel, waardoor je het ontspannen en warme gevoel van je bed nog net iets langer vast kan houden.
  • Lekker rustig ontbijten met koffie en wat afgebakken broodjes. Vaak blijven we wat langer aan tafel hangen om lekker bij te kletsen of een krantje te lezen.
  • Na het ontbijten doen we lekker waar we zin in hebben. Vaak is dat lekker een boek lezen of een puzzel maken, als het mooi weer is wil ik ook nog wel eens de tuin in gaan om te klussen. Of ik begin wat eerder met eten maken en kook een uitgebreider maal.

Rust

Het is dus niet zozeer dat we niks doen op de zondag, maar we doen in ieder geval niet aan verplichtingen. Is er een verjaardag waar we niet heen willen? Dan laten we dat vooraf weten en komen we gewoon niet. Het gaat er om dat je de dag helemaal naar je eigen zin mag besteden. Je zal er heel gelukkig van worden!

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button