Blog

Vakantie? Voorlopig niet!

Thuis

Vakantie. Een woord, wat je niet vaak hoort. Althans, in ons huishouden. En dat terwijl ik toch echt een groot vakantiefan ben. Hoe dat kan, vraag je je af? Nou, een vervelende samenloop van omstandigheden. Het is onderhand ruim 3 jaar geleden dat ik voor het laatst langer dan 2 dagen weg ben geweest. Ik baal er verschrikkelijk van, maar elke keer als we van plan zijn op vakantie te gaan, komt er wel wat tussen. Overigens meestal door toedoen van mijn vrouw, maar ook vaak buiten haar schuld om. Zo hebben we de afgelopen 4 keer dat we een vakantie gepland hadden staan deze plannen moeten laten varen omdat zij met haar werk gedoe had. Twee keer wegbezuinigd, een keer  een nieuwe baan (dus maar geen vakantie), één keer een moeder met een gebroken heup. Ik durf onderhand bijna geen plannen meer te maken voor een volgend tripje, het zit er toch niet in. Echter heb ik de laatste jaren dus wel heel wat tijd gestoken in het plannen van reisjes waar ik vervolgens niet naar toe ben gegaan. Je zou me dus een soort theoretisch vakantie-expert kunnen noemen. Helaas alleen theoretisch – ik hoop dat het praktisch heel snel nog gaat komen. Maar tot die tijd geef ik jullie een aantal tips mee.

Daar komen ze:

  • Waar je vroeger naar het reisbureau ging om je reis te boeken, moet je nu het hele internet afstruinen naar de beste deal. Althans, moet… het hoeft niet, je kan ook de eerste beste deal boeken, maar dan ben je vaak een stuk duurder uit. Het loont dus om je tijdig te verdiepen in mogelijke bestemmingen en reizen, zodat je de beste deal bij elkaar kan slepen.
  • Verdiep je, zodra je je bestemming weet, in de verschillende luchtvaartmaatschappijen die op deze bestemming vliegen. Vaak zijn er met het regelen van de tickets veel dingen mogelijk, bijvoorbeeld betere tijden die je in een standaard deal niet tegen was gekomen. Een site als Triptime kan je daar bij helpen. Bijkomend voordeel: via deze site kan je ook enkele reizen boeken. Kan je misschien een extra uitstapje naar een ander land maken en je tripje zo helemaal je eigen vorm geven.
  • Mocht je buiten de EU gaan: regel op tijd je papieren. Voor de aanvraag van sommige visums of andere papieren staat een enorme looptijd. Niks is zo dealbreaker als op het einde nog met spoed alles moeten regelen. Daar ga je niet lekker van op vakantie.

Ik wens jullie allemaal heel veel plezier. Denk nog eens aan me, als je lekker in het zonnetje zit.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button