Blog

Tips voor het kopen van een elektrische fiets

Elke fietsenmaker ziet dat elektrisch fietsen aan populariteit wint. Ik verkoop niet alleen meer elektrische fietsen aan senioren, maar ook aan forenzen en jongeren. Een elektrische fiets stelt je in staat grotere afstanden op de fiets af te leggen zonder extreem vermoeid te raken. Het is makkelijker de auto te laten staan en voor een milieuvriendelijk alternatief te kiezen. Dat zijn de grootste redenen voor mijn klanten om een elektrische fiets aan te schaffen. Met een elektrische fiets leg je al snel 25 kilometer per uur af. De elektrische trapondersteuning maakt het fietsen op een elektrische fiets bijzonder plezierig, zelfs met tegenwind. In deze blog vertel ik je graag hoe je het beste een elektrische fiets kunt aanschaffen

Elektrische fietsen zijn in verschillende modellen verkrijgbaar maar beschikken altijd over een motor en een accu. Een elektrische fiets kun je het best bij de (online) speciaalzaak kopen, of bij reguliere fietsenzaken. Elektrische fietsen of e-bikes zijn over het algemeen wat duurder dan normale fietsen, dus het is belangrijk dat je goed kijkt naar de kwaliteit van de fiets en de motor en accu in het bijzonder.

Accuduur elektrische fiets

Bij het uitkiezen van een elektrische fiets is het slim om naar de accuduur van de meegeleverde accu te kijken. Deze bepaalt in grote mate de actieradius van de elektrische fiets. Met actieradius bedoelen we de afstand die met een opgeladen accu af te leggen is. Natuurlijk is het wel mogelijk om op een lege accu verder te fietsen, maar dit is niet zo prettig. Een elektrische fiets is enkele kilo’s zwaarder dan een doorsnee stadsfiets. Met een lege accu wordt het fietsen dus een stuk zwaarder. Bij problemen met de accu of motor is het altijd aan te raden je fiets langs de fietsenmaker te brengen. Sommige accu’s verliezen na verloop van tijd een deel van het laadvermogen. Dat mag echter niet te snel gebeuren. Je kunt bij aankoop van je fiets altijd informeren naar de levensduur van je accu en eventuele garanties. Mocht er dan iets met je fiets gebeuren kun je terecht bij de leverancier. Een elektrische fiets kopen is immers een hele investering. Daar mag je zeker iets voor terug verwachten. Bovendien is een elektrische fiets een ingewikkelder product dan een normale fiets, omdat er elektrotechnische onderdelen in verwerkt zitten. Als deze defect raken is het als doorsnee consument vaak niet mogelijk deze zelf te repareren. Dan is het prettig te weten dat je garantie hebt op je elektrische fiets.

Modellen

Elektrische fietsen zijn in talloze modellen te koop. Zo heb ik ook een mooie elektrische damesfiets en een elektrische herenfiets in mijn zaak staan. Je kunt ook kiezen voor een fiets met een lage instap, voor elektrische stadsfietsen of toerfietsen. Elektrische toerfietsen beschikken meestal over een accu met meer laadvermogen, wat dit type fiets geschikt maakt voor lange(re) toertochten. Ideaal als je graag lang gaat fietsen met wat ondersteuning.

Ook een elektrische fiets kopen? Maak dan een proefrit op een elektrische fiets om het verschil met een normale fiets te ontdekken en kijk goed naar de benodigde accuduur.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button