Blog

Thuis water filteren met een Brita waterfilter

Ondanks dat Nederland beschikt over erg goed drinkwater en het water uit de kraan goed gefilterd zodat je het veilig kan drinken wordt niet al het vuil eruit gefilterd. Om deze reden is het verstandig om nog eens kritisch te kijken naar je drinkwater. Je kan tegenwoordig makkelijk je eigen water filteren met een Brita waterfilter. Op deze manier filter je de resten vuil eruit die achtergebleven zijn ondanks het uitgebreide filterproces. Wereldwijd wordt er door consumenten gebruik gemaakt van waterfilters van Brita. Je kan deze Brita waterfilters in Nederland onder andere kopen bij waterfilterwinkel.com

Waar komt het Brita waterfilter vandaan?

In 1966 werd Brita opgericht door Heinz Hankammer. Brita produceert waterkannen en waterkokers die gebruik maken van actieve kool en kunstharsfilters om zo water te ontharden. In 1970 werd de eerste waterfilterkan verkocht. Tegenwoordig gebruiken meer dan 250 miljoen consumenten in meer dan 60 verschillende landen een Brita waterkoker of waterkan om hun water te filteren. Iedere waterkan van Brita beschikt over een waterfilterpatroon dat resten vuil zoals metaal, kalk, chloor en verf uit het water filtert. Met de fijne zeef worden alle grove deeltjes vuil uit het water verwijderd en de kleine balletjes in het filter die gemaakt zijn van kokosnootschalen en actieve kool filteren andere onzuiverheden eruit zoals metaal en kalk.

Waarom maak je gebruik van een waterfilter?

Een waterfilter maakt het water minder hard. Er zijn twee verschillende soorten hardheden van water. De permanente hardheid heeft geen effect op de smaak van het water of de kalk op de temperatuur, bij tijdelijke hardheid is dit wel het geval. Hoe harder het water hoe meer stoffen je erin terugvindt zoals kalk en chloor. Met een Brita waterfilter filter je het vuil zoals koper, lood, kalk en chloor uit je drinkwater. Hierdoor smaakt het een stuk frisser en zachter. Ook zal je zien dat het water er helderder uitziet en geen kalklaagje achterlaat op je huishoudelijke apparatuur.

Het reinigen door een waterzuiveringsbedrijf

Een waterzuiveringsbedrijf zorgt ervoor dat het grootste deel van het vuil uit het drinkwater gefilterd wordt, maar er zal altijd vuil achterblijven. Door middel van koken gaan virussen en bacteriën dood, maar ander vuil blijft alsnog achter. Vuil wat achterblijft in het drinkwater zijn bestrijdingsmiddelen, zand, stof, metaal, fluoride, lood, chloor, koper en verfresten. Ook vind je steeds meer microplastic en medicijnresten terug in het drinkwater. Een waterfilter van Brita filtert het resterende vuil eruit en is ook makkelijk om mee te nemen op vakantie. In Nederland is drinkwater vaak een stuk beter dan in andere landen. Zo weet je tenminste zeker dat het water wat je drinkt beter smaakt. Ook heb je geen last meer van kalkaanslag als je een waterfilter gebruikt.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button