Blog

Shimano Steps: gegarandeerd fijn fietsen!

In Nederland weten we wel raad met een stukje fietsen. We fietsen met z’n allen heel wat af. Of dat nu voor het plezier is, als woon-werkverkeer of de dagelijkse tour naar school, wij draaien onze hand er niet voor om. En dus hebben we fietsen van goede kwaliteit nodig. En dan niet alleen het frame, maar ook alle onderdelen die erbij horen. Denk aan remmen, banden, versnellingen én natuurlijk de accu en de motor van je elektrische fiets. Met Shimano Steps ben je al, voor je zelfs gaat fietsen, op de goede weg. Deze fietsen hebben een kwaliteit waar je U tegen zegt. Dat is een fijn idee!
Shimano Steps

Er zijn verschillende types Shimano Steps

En al deze types zijn vernoemd naar Italiaanse steden: je hebt de Livorno, de Vincenza en de Vienna. Dat deze namen zijn gekozen, wil zeker niet zeggen dat de Shimano Steps alleen geschikt zijn voor mooi weer. Je kunt er, juist door de fijne middenmotor, ook heel fijn op fietsen in de herfst en de winter. De banden zijn gemaakt van een antilekmateriaal. Dit zorgt ervoor dat je nog onbezorgder op pad kunt gaan. Of je kind gemakkelijker naar school kunt sturen. Wetende dat je niet gebeld gaat worden dat hij of zij ergens met een lekke band staat.

Je kind op de elektrische fiets naar school?

Dat lijkt misschien een beetje overdreven. Maar wat had ik als kind graag een elektrische fiets gehad! Iedere dag 14 kilometer heen en 14 kilometer terug! Natuurlijk deed het wonderen voor mijn conditie, maar pfoeh, de energie om mijn huiswerk te maken ontbrak nog wel eens. Of was dat misschien een smoesje. In ieder geval had zo’n Shimano Steps goed van pas gekomen tijdens mijn middelbare schooltijd.

Een elektrische fiets is al lang niet meer alleen voor oude mensen

Iedereen die graag fietst kan prima uit de voeten op een elektrische fiets. Deze fietsen zijn tegenwoordig zo mooi vormgegeven, dat niets meer doet denken aan de oude-mensen-fietsen van vroeger. Natuurlijk is zo’n elektrische fiets extra geschikt als je wat minder goed uit de voeten kunt, of wanneer je conditie wat minder is. Ook in een vlakke polder (met altijd tegenwind) is zo’n fiets natuurlijk ideaal. Alleen al het idee dat je een zetje in de rug krijgt bij iedere trap die je doet, motiveert enorm. En vergis je niet: je moet nog steeds echt fietsen. Het kost je alleen wat minder moeite.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button