Blog

Reizen door Europa

Reizen binnen Europa is enorm makkelijk. Alle aangesloten EU staten hebben geen grenscontroles meer, waardoor je niet meer zo vaak hoeft te stoppen. Ook hoef je geen tol meer te betalen. Over geld hoef je je ook geen zorgen meer te maken, aangezien bijna alle lidstaten met de euro betalen. Dus ook hier hoef je je geen zorgen over te maken. Het enige is dus, hoe je naar het andere land gaat reizen. Maar gelukkig zijn ook daar veel mogelijkheden voor. 

Auto

Wanneer je volledig zelfstandig wil zijn, kun je in principe overal in Europa naartoe rijden. Hoewel je voor sommige landen een keer zal moeten overnachten, is het wel mogelijk. Rijden is niet de beste keuze wanneer je alleen rijdt, maar een roadtrip met vrienden is wel heel erg leuk. Natuurlijk moet je hier wel allemaal je rijbewijs voor hebben. Maar het halen van je rijbewijs is tegenwoordig ook heel toegankelijk. Tuurlijk kost het wat geld, maar rijscholen zijn overal te vinden. Wist je dat de instructeurs een speciale opleiding moeten volgen voordat ze les mogen geven? Dat ze de rijinstructeur opleiding moeten volgen is eigenlijk heel logisch wanneer je de verantwoordelijkheid over andere mensen krijgt. Ook is het natuurlijk heel anders wanneer je voor andere mensen moet opletten in de auto, en ze kunt corrigeren.  Maar zelf had ik nog nooit ergens een reclame voor de opleiding gezien. 

Vliegtuig

De snelste manier van reizen is waarschijnlijk met het vliegtuig. De komst van het vliegtuig heeft reizen enorm makkelijker gemaakt, niet alleen binnen Europa, maar over de hele wereld. Je kunt overal naartoe in principe, en het kost je veel minder tijd dan per boot of auto. Wel kan het vliegtuig nadelig zijn met slecht weer (hierdoor kunnen vluchten geannuleerd worden). Andere nadelen zijn dat je van tevoren lang op het vliegveld aanwezig moet zijn en veel moet wachten. Met name in het vakantieseizoen kan het enorm druk zijn. Het laatste nadeel van vliegtuigen, is dat vliegtuigen heel erg vervuilend zijn. Ze stoten enorm veel CO2 uit. Als je een echte milieu activist bent, kun je beter voor een ander vervoermiddel kiezen. 

Trein

Binnen Europa kun je vaak ook met de trein reizen. Zeker richting landen als Frankrijk en Duitsland. Veel landen in Oost-Europa zijn ook goed met de trein bereikbaar. Het nadeel van met de trein reizen, is dat het vaak niet heel comfortable is. De wc’s zijn vaak niet heel schoon, er is weinig ruimte, en je moet altijd een oog op je bagage houden.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button