Blog

Propeller zorgt voor jouw flow

Een webshop b2b is een ander soort webshop dan waar je als particulier inkopen doet. Het gaat in dit soort webshops vaak om grotere hoeveelheden van één bepaald item. Het kan ook zijn dat een klant alleen items uit een bepaalde branche wil aanschaffen. Denk dan bijvoorbeeld aan (elektrische) fietsen en alle accessoires en reserveonderdelen die daarbij horen. Het is dan niet logisch om die klant ook het complete assortiment breiwol te laten zien. Daar doet deze klant niets mee en het zal hem alleen maar storen in de zoektocht naar de juiste onderdelen. Hier heeft Propeller de perfecte oplossing voor gevonden.

Een persoonlijke portal van Propeller

De klanten van een webshop b2b zijn bijzonder. Eigenlijk zoals het “vroeger” was als je fysiek naar de groothandel ging. Je hebt een webshop in het bedrukken van pennen en potloden en dus zoek je die items. Al het andere wat te koop is, daar scroll je aan voorbij. Maar dat kan dus, dankzij Propeller, nog gemakkelijker. Je klanten kunnen precies aangeven naar welke items hun interesse uitgaat. Aan de hand daarvan kun je een catalogus per klant maken met daarin aanbiedingen, combinatiekortingen en staffelkortingen. In deze online catalogus kan je klant direct zien of een item op voorraad is én wat de verwachte levertijd is.

Alle koppelingen maken het werk gemakkelijker

En dat niet alleen, de kans op fouten wordt ook nog eens een stuk kleiner als er geen mensenwerk meer tussen zit. Door de software van Propeller te koppelen aan het boekhoudsysteem, ERP en jouw leveranciers, zorg je ervoor dat alle klantgegevens altijd up-to-date zijn. Zo voorkom je dat een klant een verhuizing heeft doorgegeven maar jij deze vergeet te verwerken in de administratie. Als de klant de wijziging doorgeeft in zijn of haar portal, is het direct geregeld.

Tevreden klanten dankzij het systeem van Propeller

Het belangrijkst voor iedere winkel, of deze nu in een winkelstraat of online te vinden is, zijn tevreden klanten. Tevreden klanten zullen terugkeren én hun concullega's vertellen over de service die zij bij jou ondervinden. Door de interface van de klantportals zeer mooi op te zetten en daarin direct de klant te verwelkomen met mooie aanbiedingen en andere opties, zorg je voor tevreden klanten. Doordat jouw webshop b2b altijd actuele informatie gebruikt, zorg je ervoor dat je je klanten te allen tijde goed kunt informeren. Hierdoor geef je ze weer een voorsprong op hun eigen klanten. Zij kunnen hun klanten precies laten weten wanneer een levering wordt verwacht en weer verstuurd.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button