Blog

Overnachten Maastricht: geniet van Limburg

Maastricht, die mooie stad in het uiterste Zuiden van Nederland. Deze mooie stad is eigenlijk een must voor elke Nederlander. Je kunt er hele dagen sfeervol struinen in de oude straten en natuurlijk kun je er overal heerlijk eten. Dat mag je ook verwachten in een bourgondische provincie als Limburg. Even zoeken op overnachten Maastricht en je komt bovendien de leukste hotels tegen in allerlei prijsklassen. Zo heb je natuurlijk prachtige hotels in hartje centrum en wat goedkopere, maar zeker niet minder luxe hotels aan de rand van de stad. Sommige hotels zijn gevestigd in die oude gebouwen waar Maastricht bekend om staat: in kastelen of andere bijzondere panden. Zelf zoek ik via overnachten Maastricht altijd naar de hotels wat verder weg van het centrum. Dat geeft me de gelegenheid niet alleen Maastricht te verkennen, maar ook de omgeving want die is zeer de moeite waard.

Overnachten Maastricht: verlaat de stad

Hoe mooi Maastricht ook is; in een blog over deze stad kun je ook niet om de prachtige omgeving heen. Maastricht ligt natuurlijk aan de Maas in het prachtige Limburgse Heuvelland. Zelfs al ben je geen wandelaar, toer dan eens door het landschap om te genieten van de vaak spectaculaire uitzichten. En ook de leuke dorpjes mag je echt niet missen. Bezoek bijvoorbeeld eens Noorbeek met zijn oude kerk en waterbron. Of ga naar het gezellige Mechelen of Epe waar de vele terrasjes je uitnodigen tot nog veel meer genieten. Sommige restaurants, bovenop de Limburgse heuvels, bieden spectaculair uitzicht. Je wilt dat terras nooit meer verlaten. Zeker niet omdat het eten ook heerlijk is. Bij Vaals heb je het Drielandenpunt waar je in een keer in Nederland, Duitsland en België kan staan. Vanuit Maastricht zelf pak je zo een rondvaartboot naar de Belgische stad Luik. En wat dacht je van een tocht door de grotten van het zee gezellige Valkenburg?

Je verveelt je niet

In en om Maastricht hoef je je dus echt niet te vervelen. De stad en de omgeving bieden je meer dan genoeg voor dagen plezier en ontspanning. Het enige wat jij nog moet doen is je overnachting in Maastricht boeken en gaan! En als ik je een tip mag geven: een nachtje is waarschijnlijk niet genoeg om te ontdekken wat Maastricht en Limburg je allemaal te bieden hebben. Deze omgeving verveeld nooit dus zoek het hotel dat bij je past, pak je koffers en ga!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button