Blog

Een ordner is een onmisbaar artikel op kantoor

We werken het liefst allemaal papierloos. Dat scheelt geld en is beter voor het milieu. Maar soms ontkom je er niet aan en moeten papieren geprint en bewaard worden. Een ordner is dan een onmisbaar kantoorartikel. Oh, en de perforator dus. Een ordner is een stevige map met twee ringen waar je papieren in kunt bewaren. Zo blijven de papieren netjes bij elkaar en kun je alles snel weer terugvinden. Zeker wanneer je ook nog tabbladen gebruikt tussen de verschillende onderwerpen. Je kunt dan meerdere soorten papieren in één ordner bewaren. Zo heb je alles handig bij de hand.
Ordner

Een ordner voor je administratie thuis

Je hebt thuis te maken met garantiebewijzen, bonnen en overzichten van gas, water en licht. Natuurlijk kun je alles op een stapel leggen, maar dan heb je kans dat je toch dingen kwijt raakt. Door alles goed bij elkaar in een ordner te bewaren, zorg je ervoor dat je administratie overzichtelijk blijft. Eens in de zoveel tijd ga je de map even door en haal je eruit wat je niet meer nodig hebt. Het garantiebewijs van de televisie die je net naar de stort hebt gebracht, bijvoorbeeld.

Ook op de zaak zijn ordners handig

Heb je meerdere medewerkers in dienst? Dan is het handig om voor iedere medewerker een eigen ordner te maken met daarin de contracten, de ziek- en betermeldingen en eventueel de officiële waarschuwingen. Maar ook de tankbonnen en de papieren die bij de leaseauto’s horen kun je gemakkelijk in ordners bewaren. Op de rug van de map kun je precies schrijven wat er in de map zit of aan wie deze map is toegewezen. Hartstikke handig en overzichtelijk. Gaat je medewerker uit dienst? Dan kunnen de papieren nog in een archief bewaard worden. De map kan dan leeg en je kunt een inbinder gebruiken om de papieren bij elkaar te houden. De map is zo weer beschikbaar voor een nieuwe werknemer.

Bewaar kindertekeningen in een ordner

Kinderen nemen zo’n beetje om de dag werkjes mee naar huis die natuurlijk uitgebreid bewonderd moeten worden. Maar op een gegeven moment is je muur wel vol en past er geen magneetje meer op je koelkast. Om dan toch de tekeningen te kunnen bewaren, schrijf je (op de achterkant!) de datum en prik je er met de perforator twee gaatjes in. Zo kan iedere tekening gewoon bewaard worden in een map. Gaat je kind op een gegeven moment het huis uit? Dan geef je zo in één keer alle tekeningen van vroeger mee.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button