Blog

Op een onbewoond eiland.

Samen met mijn familie ben ik vorige week een week gaan survivallen. Bij een speciale vereniging op een eiland dat behoort tot Spanje kan je dit aanvragen. Deze vereniging heeft een aantal plekken met veel grondstoffen zoals hout, bouwmaterialen en voedsel. Alleen water wordt ter beschikking gesteld. Op deze plekken ben je een week alleen. In ons geval met een groep van acht, namelijk de familie. Je mag op deze plekken alleen of met een groep komen. Je wordt letterlijk gedropt. Met een speedboot word je net na de branding afgezet op een eiland. Dit uitje was de grootste reden om naar dit eiland toe te gaan. Ik had er ongelofelijk veel zin in. Het gebied was heel erg mooi. Het was een klein eiland, maar alle benodigdheden waren er. In het binnenland van het eiland stonden hele grote tonnen met water. Ook waren er een aantal EHBO kisten ter beschikking gesteld. Toen ik van de boot afstapte wist ik niet wat ik zag. Het zand was prachtig wit. Door de zon die er op scheen leek het nog witter dan het eigenlijk was. Het was vloed, dus het strand was klein. Vlak aan de bosrand stonden hele mooie grote palmbomen.

Een kamp

Ik had me heel goed voorbereid. Bij vamos schoenen had ik mooie ara schoenen gekocht. Op specifieker te zijn, mooie laarzen. Deze waren stevig en uitermate geschikt voor de omstandigheden op het terrein. Aan de oostkant van het gebied waren rotsen. Hier moesten we heen, omdat hier de vis het meest zwom. Met zelfgemaakte speren vetrokken we uit ons kamp. We mochten tien bomen omhakken. Met de hout konden we onze eigen hutten maken. Omdat je er maar een week zat moest dit al op de eerste dag gebeuren. We bouwde de hutten in een soort rondje. Met grote stukken zeil werden de hutten waterdicht gemaakt. In het midden kwam een kampvuur.

Voedsel

Naast het vissen waren er genoeg andere bronnen van voedsel. In het binnenland groeide palmbomen met kokosnoten. Deze konden we met lange zelfgemaakt stokken naar beneden halen. Het was best moeilijk om naar deze plek te komen. Gelukkig had ik stevige schoenen om door het binnenland te komen. Er waren op sommige plekken best scherpe stenen. Ik vond het geweldig om deze ervaring mee te maken. Ook was ik heel erg blij dat mijn familie dit met mij wilde doen. Het was bijna avond. Ik was kapot van de dag, en het was nog maar de eerste.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button