Blog

Online currencies: hoe ga je met de bitcoin om?

Online currencies, zoals de bitcoin maar ook ethereum, zijn ontzettend populair geworden. Deze zogeheten cryptovaluta zijn manieren waarmee men een significante financiële waarde kunnen creëren. Dit type cryptovaluta kan worden “gemined” op het internet. Dit minen kost ontzettend veel moeite en veel mensen zullen dit daarom ook niet zelf gaan doen. Het vergt ontzettend veel technische kennis om deze cryptovaluta te ontdekken. Daarom zijn de meeste mensen geneigd om deze gewoon aan te schaffen. De koers van deze valuta gaat dan ook ontzettend op en neer. Sommige mensen vertelden dat ze voor honderd euro hadden geïnvesteerd in bitcoin en nu al op duizenden euro’s winst zitten. Dat is ontzettend bijzonder natuurlijk. Het record van de waarde van de bitcoin is ongeveer 52.000 dollar. Dat is echt een enorm bedrag! In deze blog lees je meer over het gebruik van bitcoin, ethereum en de daar bijhorende koers.

De koers van online valuta

Het internet kan ons ontzettend veel vertellen. De bitcoin koers is natuurlijk geen uitzondering. Als je elke dag kijkt naar de koers van de bitcoin, dan kan dit erg wisselen. Net als reguliere valuta zoals de euro of dollar, is het elke dag weer anders. De ontwikkeling van de bitcoin koers is dan ook ontzettend onvoorspelbaar. Ethereum is wederom geen uitzondering op de regel. De Ethereum koers kun je ook gemakkelijk online vinden.

Verschil tussen ethereum en bitcoin

Bitcoin is een algemeen begrip geworden in online currencies. Er zijn natuurlijk een stuk of wat online valuta te vinden tegenwoordig, zoals ethereum. Bitcoin is de oorspronkelijke variant en heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Daarnaast is het de eerste nieuwe vorm van digitaal geld. Dit was revolutionair voor onze tijd, hoe onwerkelijk dat ook klinkt. Ondanks het feit dat we bitcoin kennen, zijn er toch veel mensen die niet weten hoe ze met online valuta om kunnen gaan. Dit komt doordat het soms onduidelijk is wat je er nou mee kunt doen.

Hoe ga je met online valuta om?

De manier waarop je met online valuta omgaat, hangt af van wat je ermee wilt doen natuurlijk. Als je een kapitaal wilt opbouwen dan is het wellicht een mooie mogelijkheid om te investeren. Tegenwoordig is de bitcoin namelijk ontzettend veel waard. Als je er vroeger al wat hebt ingestopt, heb je nu een prachtig kapitaaltje liggen! Sommige mensen kopen bitcoin en verkopen het op een strategisch moment. Hiervoor moet je erg slim om kunnen gaan met investeringen en handelen van aandelen, dat hetzelfde principe heeft. Maar dit moet je dus wel goed kunnen. Bitcoin kun je zelfs in sommige landen gebruiken om bepaalde belastingen te betalen. Recentelijk is in sommige Europese landen dit mogelijk gemaakt. Het is dus nog niet zó gangbaar dat je het overal kunt gebruiken.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button