Blog

Naast Bitcoin kan je ook Ripple kopen

Sinds Bitcoin de financiële wereld heeft doen schudden zijn er talloze cryptocurrencies naar buiten gekomen waaronder de Ripple. Voordat de explosie in waarde van Bitcoin en al haar bijbehorende digitale valuta plaatsvond was de naam Bitcoin enkel geassocieerd met de donkere hoeken van het internet. Het werd toen soms gebruikt voor twijfelachtige ondernemingen waaronder drugshandel. Tegenwoordig is cryptocurrency echter in naam gezuiverd, steeds meer normale ondernemingen werken met een oog op de Ripple koers. Er zijn verschillende redenen om mee te doen met deze financiële revolutie. Het merendeel van de houders van digitale valuta doet het om er geld mee te verdienen, je kan goedkoop een paar eenheden van een cryptocurrency kopen, bijvoorbeeld een valuta met een lage prijs zoals Ripple, om het na een piek op de koers duurder te verkopen. Ripple is een van de populaire high risk high reward investeringen van dit moment. Het gedrag van de koers is een reflectie van het gedrag van de valutahouders. Het zijn meestal cryptocurrencies zoals Ripple waarmee dankzij wilde marktschommelingen een stevige winst kan worden geboekt. Maar er zijn ook andere redenen om te investeren in cryptocurrency bijvoorbeeld: Ripple kopen

Cryptocurrency als antwoord op de kredietcrisis

Bitcoin is net als veel van haar opvolgers een gedecentraliseerde valuta. Er is geen land, vereniging van landen of bank die er meer eenheden van cryptocurrency bij kan printen of jouw cryptocurrency kan vasthouden terwijl jij het graag van je rekening af wil halen. Het wereldwijde vertrouwen in de banken, de dollar en de euro is sinds het begin van de financiële crisis ongelofelijk gedaald. Er is onverantwoordelijk gehandeld binnen het gecentraliseerde systeem en daar heeft het volk collectief voor moeten betalen. De antwoorden op dit soort falende instituties zijn gedecentraliseerde cryptocurrencies. Mensen beschikken liever zelf over hun Ripple en de stijging van de koers bevestigd dit. Maar is elke digitale valuta gedecentraliseerd, privé en veilig?

Ripple en Bitcoin

Twee van de oudste en grootste soorten digitale valuta zijn Ripple(XRP) en Bitcoin(BTC). Beiden zijn een volledig transparante digitale valuta waardoor alle transacties makkelijk kunnen worden getraceerd tot aan het begin van het bestaan van de valuta. Dit voorkomt corruptie maar maakt het ook mogelijk om door anderen getraceerd te worden in jouw financiële activiteiten. Het is dus geen privé valuta zoals soms nog wordt beweerd. Zolang de financiële machten op aarde niet gezamenlijk besluiten om cryptocurrency onderuit te halen zoals voorheen werd gedaan bij elke nieuwe valuta die niet aan een land was gekoppeld, zal Bitcoin in waarde blijven stijgen. Bij een grote stijging of daling in de waarde van bitcoin, gaan de andere cryptocurrencies zoals XRP daar normaal gesproken in mee. Dit soort chaotische pieken en dalen zijn een directe weerspiegeling van de valutahouders. Wanneer een digitale valuta enkel wordt gekocht om er geld mee te verdienen bij de verkoop, zal de eigenaar eerder verkopen bij een daling in de waarde. De populaire Bitcoin en Ripple trekt veel van dit soort volatiele inversteerders en maakt het een kansrijke, chaotische onderneming. Maar welke projecten trekken investeerders aan die niet in paniek verkopen bij een daling en zo zorgen voor een stabielere koers?

Ethereum is in beweging

Het relatief nieuwe project Ethereum is een paar jaar na BTC en XRP op de koers verschenen en onderscheidt zich in haar unieke gebruikersopties. Er zijn ongelofelijk veel digitale diensten die Ethereum accepteren of uitbetalen zoals particuliere verhuur van servers of schijfruimte. Er is zelfs een systeem van contracten waarmee je jouw Ethereum met rente anoniem kunt uitlenen. Dit is onvoorstelbaar in een wereld waar banken winst maken door jouw geld uit te lenen terwijl de rente van je spaarrekening steeds maar daalt of zelfs verdwijnt. Nu kan jij je eigen geld uitlenen in een veilige, anonieme, online omgeving. Wat Ethereum speciaal maakt is dat het actief wordt gebruikt op talloze innovatieve en vernieuwende manieren. Maar Ethereum is niet de enige digitale munt met een grote, trouwe gebruikersbasis.

Monero is waar Bitcoin voor wordt aangezien

In de afgelopen vijf jaar is Monero steeds vaker in gebruik genomen, er zijn zelfs vliegmaatschappijen die de valuta aannemen bij het boeken van een vlucht. Maar wat Monero onderscheid maakt het ook tot een beruchte nieuwe cryptocurrency. Monero is namelijk volledig privé. Voor elke transactie worden er meerdere zogenaamde dummy transacties aangemaakt waardoor niemand weet waar het geld naartoe gaat of vandaan komt. Toen men het in de eerste jaren van digitale valuta had over Bitcoin en ontraceerbare illegale handel had men het simpelweg niet bij het juiste eind, Bitcoin is gewoon traceerbaar. Monero is echter volledig privé en daarom is het een razend populaire munt bij iedereen die het blinde vertrouwen in de banken en het gecentraliseerde financiële systeem van de wereld niet meer ziet zitten. Het biedt jammer genoeg ook een financiële snelweg voor alle soorten illegale handel. Heb je het toch liever privé? Ga dan voor Monero. Wil je liever innovatief en open? Voor jou zijn er Ethereum en Bitcoin. Meer interesse in een high risk high reward investering? Neem een kijkje op de Ripple koers.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button