Blog

Minder last van een winterdip

Het is iets waar heel veel mensen moeite mee hebben, de koude donkere dagen tijdens de winter. Veel mensen krijgen last van wat een winterdip genoemd wordt. Ze ervaren vaak gevoelens van verminderde energie, depressie en somberheid. Maar wat is een winterdip precies? Waar wordt de winterdip nou echt door veroorzaakt? En zijn er manieren om minder last te hebben van de winterdip. In dit artikel bespreken we dit. We willen op deze manier onze lezers helpen om minder last te hebben van deze winterdip zodat ze ook in de winter gelukkig en productief zijn.

Het nieuwe jaar

Veel mensen gaan vol met goede voornemens het nieuwe jaar in, maar juist Januari en Februari zijn de dagen waar mensen het meeste last hebben van de winterdip, de feestdagen zijn voorbij en er is voorlopig even niks leuks om naar uit te kijken. Daarnaast zijn de dagen nog altijd kort en donker. Maar desondanks zijn er nog ontzettend veel manieren om deze winterdip te doorbreken. Het is een goed begin om te beginnen met bewegen.

 

Sporten

De meesten van ons gaan het nieuwe jaar in met grote plannen om meer te gaan sporten en bewegen, maar weinigen van ons doen dat ook daadwerkelijk. Maar juist sporten en bewegen is ontzettend handig wanneer het gaat om het verslaan van de winterdip. Ga daarom toch wel naar buiten en naar de sportschool om te sporten. Maar je hoeft natuurlijk niet topsporter te worden om de winterdip te verslaan. Zelfs als je dagelijks maar twintig minuten tot een half uurtje gaat wandelen zul je al veel beter in je vel zitten.

Heb de juiste mindset

Je kunt de winterdip ook minder erg maken door de juiste mindset aan te nemen. De dagen in de winter zijn nou eenmaal donkerder en korter maar dit is een goede reden om lekker knus binnen te zitten en tijd door te brengen met de familie. Kijk goede films, maak lekker eten en ga onder een knusse deken zitten. En ga iets plannen om naar uit te kijken, bijvoorbeeld een leuke vakantie.

Ga op vakantie

Een winterdip kan erger worden als je het gevoel hebt dat de winter maar eindeloos duurt. Je kunt een pauze nemen van de winter door op een mooie vakantie te gaan. Veel Nederlanders gaan natuurlijk jaarlijks op wintersport maar in plaats daarvan kun je ook heel goed een warme vakantie plannen. Zelf ging ik vorig jaar bijvoorbeeld naar de norcenni girasole club in toscane. Deze zonnige vakantie in het midden van de winter was heerlijk om weer energie te krijgen.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button