Blog

Met zonnepanelen zorg je voor je eigen elektriciteit

Ben jij ook zo geschrokken van de eindafrekening en de nieuwe tarieven voor gas en elektriciteit? Dan wordt het tijd om daar eens iets aan te doen. Natuurlijk kun je de centrale verwarming een standje lager zetten en een dikke trui aantrekken en de isolatie in je huis nog verder verbeteren. Maar uiteindelijk levert dit niet voldoende op om de gas- en elektriciteitsrekening drastisch te verlagen. Een betere optie is het dan om zonnepanelen te laten installeren. Natuurlijk is dat even een investering, maar wel een die je direct gaat merken. De zonnepanelen zullen direct energie opwekken en dat effect is direct te voelen en te zien op je energierekening.

Zonnepanelen zijn steeds beter en leveren steeds meer op

De zonnepanelen van een aantal jaren geleden waren nog niet zo effectief als de zonnepanelen van nu. Het rendement is nu enorm! Je kunt met de goede hoeveelheid panelen op je dak het hele huis voorzien van voldoende elektriciteit. Maar hoe bepaal je hoeveel panelen je nodig hebt? Wanneer je een zonnepanelen set kopen gaat sta je er niet alleen voor. De ervaren monteurs en adviseurs zullen je precies laten zien hoeveel panelen jij nodig hebt om de beste opbrengst te krijgen.

Het monteren van de panelen is een vak apart

Wanneer je hebt beslist dat je gaat voor een set zonnepanelen dan is het nog wel van belang dat deze panelen goed worden geïnstalleerd. Het gaat dan niet alleen om de montage van de panelen op je dak, maar ook een verbinding naar je meterkast om de zonne-energie zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Het installeren en monteren van de panelen en de aansluitingen is echt een vak apart. Hiervoor heb je een monteur nodig die echt weet wat hij doet en die ook nog eens heel veilig werkt.

Waarom zou je investeren in zonne-energie?

Zonne-energie verwarmt niet alleen je huis en het water in je douche, het zorgt er ook nog eens voor dat je energierekening enorm veel lager uitvalt. Sterker nog, bij voldoende panelen en een laag verbruik hou je zelfs zonne-energie over. Deze energie kun je, automatisch, terug verkopen naar de energieleverancier. Je kunt dus verdienen aan die panelen die op je dak liggen. Je hoeft voor deze panelen in de meeste gemeenten geen vergunning aan te vragen. Toch is het wel zo slim om dat voor je overgaat tot de aankoop van deze panelen even te informeren bij de gemeente waar je woont.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button