Blog

Met de kinderen op vakantie

Wanneer je jong bent en als koppel nog geen kinderen hebt ga je waarschijnlijk onbezorgd op vakantie naar verre tropische landen. Het is zeker waar dat in de afgelopen tien jaar de wereld kleiner is geworden en een vakantie naar een ver land is zo geboekt. Het is niet meer zo dat we voornamelijk naar Frankrijk, Spanje of Italië op vakantie gaan. In plaats daarvan gaan we tegenwoordig vliegen we verder. Maar wanneer je kinderen krijgt wordt het een ander verhaal. Een baby is natuurlijk een grote verantwoordelijkheid en het eerste jaar na de geboorte zul je waarschijnlijk niet met de baby op vakantie gaan.

Maar uiteindelijk wil je natuurlijk wel weer op vakantie, ook met de kinderen. Als de kinderen nog heel klein zijn vraagt dit om wat extra voorbereiding. Daarom geven we in dit artikel tips om met baby’s en peuters op vakantie te gaan.

Vliegen of auto

In de eerste jaren is het waarschijnlijk niet verstandig om met een baby te gaan vliegen op hele lange vluchten. Je kunt beter met de auto op reis gaan. Als je wel met het vliegtuig gaat begin met korte vluchten naar bijvoorbeeld Griekenland. Op deze manier kan een baby wennen aan vliegen. Wanneer je met de auto gaat is een autozitje natuurlijk belangrijk. Ook zul je vaker willen stoppen dan normaal om pauzes in te lassen. Dit is voor de baby fijn maar eigenlijk is het ook voor jezelf beter.

Speelgoed mee

Een nieuwe omgeving kan voor baby’s en peuters stressvol zijn. Neem daarom een aantal dingen van thuis mee om de baby het gevoel te geven in een vertrouwde omgeving te zijn. Speelgoed en knuffels bijvoorbeeld. Als je op vakantie gaat is het natuurlijk leuk voor het kind om buiten te spelen. Neem daarom leuk buitenspeelgoed mee zoals dat van Schleich.

Relax

Natuurlijk is het zo dat wanneer je meteen baby op vakantie gaat je meer verantwoordelijkheden hebt en je nog steeds op het kind zal moeten letten. Maar dit betekent niet dat je niet kan relaxen. Het belangrijkste is dat je kiest voor een vakantie waar je niet te veel hoeft te doen en dus lekker kunt relaxen. Een roadrip of fietstocht met kinderen kan erg intensief zijn en is waarschijnlijk niet de juiste keuze. Ga lekker naar een resort of een villa waar je op een plek blijft, roomservice hebt en heerlijk kunt relaxen. Op deze manier zul je een stuk meer van de vakantie genieten.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button