Blog

Meer ruimte in je woning

Steeds meer mensen leven tegenwoordig in grote steden, en de grote steden worden steeds groter. En er zijn natuurlijk ook veel goede redenen om in een grote stad te wonen. Er zijn meer carrièremogelijkheden in de grote stad en daarnaast is een grote stad natuurlijk ook ontzettend bruisend, er is altijd wel wat te doen of een feestje om naartoe te gaan. Maar er zijn ook nadelen aan leven in de grote stad. Er is bijvoorbeeld veel geluidsoverlast en natuurlijk zijn woningen ook erg duur in drukke steden. Het is om deze reden dat veel mensen die in een grote stad wonen niet gigantisch veel woonruimte hebben. Alhoewel dit gebrek aan ruimte irritant kan zijn, is het wel degelijk mogelijk om comfortabel te wonen in een grote stad.

Optimaal gebruik maken

In dit artikel bespreken we hoe je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte die je in je woning hebt en ook hoe je je woning groter kunt laten lijken dan deze daadwerkelijk is. Wanneer het gaat om optimaal gebruik maken van de ruimte in je woning kun je dit op verschillende manieren doen. Je wilt zowel verticaal als horizontaal zo goed mogelijk gebruik maken van de beschikbare ruimte. In een kleine woning heb je vaak gebrek aan opslagruimte.

Je kunt meer opslagruimte creëren door hoge kasten te kopen maar ook bijvoorbeeld door een bed te kopen met ruimte eronder. Dit is weer net wat extra ruimte waar je dingen kunt opbergen die je anders niet zou hebben. Persoonlijk heb ik in een ontzettend kleine studentenkamer gewoond waar ik alsnog voor mijn gevoel meer dan genoeg ruimte had.

Een ruimer ogende woning

Een kleine woning kan er nog steeds uitzien alsof deze ruimtelijk en open is. Een kleine woning hoeft absoluut niet claustrofobisch aan te voelen. Er zijn verschillende trucs om het te doen lijken alsof er meer ruimte is in de woning. Zo kun je bijvoorbeeld een of twee spiegels ophangen. Wanneer je spiegels ophangt zal door de reflectie de kamer groter lijken. Als er wand of gedeeltelijke wand is die de kamer opsplitst kun je deze vervangen door een glaswand.

Heb je bijvoorbeeld een keukenachterwand, vervang deze voor een keukenachterwand van glas. Er zijn verschillende plekken waar je glas voor in huis kunt aanschaffen. Kies ook voor lichte kleuren in je appartement. Wanneer je de muren donker schildert zal het appartement kleiner aanvoelen. Terwijl als je de kamers lichter schildert zullen ze meteen ruimer aanvoelen.  

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button