Blog

Top-tips voor een beginnend bedrijf

Je hebt een droom. Een bedrijf, een onderneming. Een toekomst. Een carrière. Maar voordat je aan die droom toe komt, moet er eerst nog een hele hoop gebeuren. En dat lijkt jammer, vermoeiend, soms veel en veel te veel hooi op de vork. Maar het is een onderdeel van de droom, en je kijkt er waarschijnlijk met veel plezier op terug als je eenmaal de top bereikt hebt en je gaat vervelen. Alhoewel dat laatste niet snel zal gebeuren, want je eigen bedrijf starten én onderhouden is en blijft toch een hele klus. Wat zijn nou de beste tips voor beginnende ondernemers?

1. Het product

Dit is waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Waar je bedrijf voor staat, wat je levert. Of dit nou een nieuw fysiek product is, een service of een concept, dit is de kern van het bedrijf, waar al het harde werk naartoe hoort te leiden, vooral in de beginfase. Eindeloos testen en testen, tot het perfect is. En dan nog eens testen in de eerste échte fase, want je komt altijd toch weer nieuwe dingen nodig. Uiteindelijk is het belangrijkste dat jij gelooft in wat je te bieden hebt. Want  als je er zelf niet in gelooft merken klanten dat ook, en iedereen die een functie binnen het bedrijf hebt, en dan zit dat grote succes er niet in. Onthoud dat je begon met een reden, dat jij het iets moois vindt wat je creëert, en het succes zal vanzelf volgen!

2. De service

Als je een product goed wil verkopen, klanten goed wil helpen én behouden, moet je een goede service bieden. Eerlijk zijn tegen je klant, dus dat betekent een eerlijk product, eerlijke prijzen, eerlijke advertenties. Een beetje overdrijven her en der is de truc voor goed verkoopmanschap maar liegen, dat is not done. Je klanten moet je te vriend houden.

Daarbij hoort ook een goede klantenservice. En niet pas na jaren als je daar genoeg geld voor hebt verdient, nee, dat is een eerste stap investering. Want in het begin heb je alle feedback nodig die je kunt krijgen! Dus dan is de aanwezigheid van een goede klantenservice belangrijker dan ooit. En je hoeft geen heel callcenter af te huren om dit te bieden. Met een chatbot zijn jouw medewerkers dag en nacht beschikbaar, kunnen ze zelfs vanuit huis werken, en kunnen nieuwe klanten áltijd, maar dan ook écht áltijd goed terecht met hun vragen en tips. En daar word jij weer beter van!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button