Blog

Kitten in een stadsappartement: kan dat?

Mijn partner en ik wonen alweer een tijdje samen en hebben allebei een stabiele job. Nu zijn wel heel gelukkig met elkaar en onze grote plantencollectie. Het duurt nog eventjes voordat we 30 zijn en voor kinderen zijn we echt nog lang niet klaar. Als we er ooit al klaar voor gaan zijn. Maar binnenkort krijgen we wél gezinsuitbreiding. We gaan namelijk een kitten in huis nemen! Zelf ben ik altijd al een enorm kattenmens geweest, dus ik kijk er enorm naar uit. Het heeft even geduurd om mijn partner over te halen, maar nu is het dan eindelijk zo ver. En stiekem vindt mijn partner het ook ontzettend leuk!

Lang getwijfeld

Nu wonen wij in een appartementje in de binnenstad en we hebben lang getwijfeld of het wel goed was om hier een kat te nemen. We hebben namelijk geen tuin en we mogen in de deur van ons huurhuis zelfs geen kattenluikje monteren. Uiteindelijk hebben we besloten om het toch te doen. Een goede vriendin vertelde me namelijk dat haar ouders al haar hele leven katten hebben in de stad, zonder tuin of kattenluikje. Het enige wat je moet doen is een aantal keer per dag de deur open doen om de kat naar binnen of buiten te laten. Zolang je niet aan een al te drukke straat woont, dan kan de kat zich prima buiten redden, ook als er geen tuin is!

Kitten proof

Toen we eenmaal hadden besloten om een kitten in huis te nemen, was het tijd om ons appartement hier ook voor klaar te maken. Kittens gaat natuurlijk op alle banken, stoelen, tafels en kasten klimmen. Daarbij maakt het ze vrij weinig uit of ze die ene kostbare vaas die je van je oma geërfd hebt, omgooien of niet. Tijd dus om vitrinekasten met glas aan te schaffen, en stevige kleedjes om over de bank te leggen. Als de kitten volwassen is, zal die gemakkelijk op de bank kunnen springen en niet meer met de nagels omhoog klauteren. Dan kunnen die kleedjes dus weer weg!

Tijd om te shoppen

We moesten dus wat aanpassingen maken in het interieur. Daarbij was het ook tijd om eens lekker te gaan shoppen. Dit keer eens niet voor mijzelf, maar voor de kitten. En wie had dat gedacht, dat is misschien wel net zo leuk als kleding shoppen! Wij hebben naast de verplichte kattenbak en voerbakjes ook gekozen voor een slaapmand, een krabpaal en diverse speeltjes van Beeztees. Daarmee zijn wij helemaal klaar om de kitten te verwelkomen. Helaas moeten we nog een klein maandje wachten tot de kitten groot genoeg is om te verhuizen!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button