Blog

Een sfeervolle tuin in ieder seizoen

Het einde van de zomer is alweer bijna in zicht. En we hebben alle mogelijke opties van weer voorbij zien komen: van regen tot windhozen tot smelten in veertig graden, en dan weer terug naar een bewolkte en kille achttien. Al die moeite gedaan voor de bloemen en planten in je tuin, en nu kun je er amper gebruik van maken omdat je je binnenkort weer binnen opsluit met het koude herfstweer. Of toch niet? Lees hier de beste tips om je tuin herfst-proof te maken!

Overdak is het belangrijkst

Let’s face it: veel écht warme dagen zullen we in ons koude kikkerlandje nooit krijgen. En op de wel warme dagen koelt het ‘s avonds al snel af. Maar tijdens de barbecue lopen we dan snel even naar binnen om een vestje aan te doen en genieten we vervolgens toch volop van de laatste niet meer zo warme zonnestraaltjes van de avond. Dus waarom zouden we op een dag waarop die temperatuur constant zo is dan niet hetzelfde doen? Een jaa of vestje kan je altijd aan. Zolang het niet regent is het alsnog heerlijk om buiten te zitten! Dus het enige wat je nodig hebt om jouw tuin herfst proof te maken is een dakje boven je terras of bankje. Zo kun je toch ’s avonds buiten een drankje doen of lekker barbecuen!

Voor de koude avonden

Maar als het nou écht koud wordt, wil je toch niet buiten zitten rillen? Nee, dat klopt zeker – maar ook daar zijn gelukkig oplossingen voor! Met een mooie vuurkorf blijf je ‘s winters lekker warm in je tuintje én komt er enorm veel sfeer bij. Geen zin om altijd eerst hout te moeten hakken? Probeer dan de kindling cracker – een super makkelijke manier om hout te kloven zodat jij binnen no time een lekker warm vuurtje stookt! Zonder uren lang hout te hoeven hakken heb je het zo in compacte stukken klaarliggen, zodat je niet nog uren hoeft te wachten voor er écht warmte vanaf komt op de koude winterdagen!

Voeg wat sfeer toe

Het lastigste aan een regenachtige of grijze grauw dag in je tuin doorbrengen is de ietwat deprimerende sfeer die er ontstaat. Dan zit je liever binnen tussen de lampen, toch? Maar dat hoeft niet! Ook buiten kun je het gezellig maken met lichtsnoeren, kaarsjes en dergelijke. Zo maak je het gezellig zonder dat de zon hoeft te schijnen!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button