Blog

Je huis er chic uit laten zien is heel makkelijk

Je huis er chic uit laten zien, dat wil natuurlijk iedereen. Of het nou een mega grote villa is, of een klein appartementje, je wil natuurlijk dat het er netjes en luxe uitziet. Alsof het zo uit een woonmagazine komt en je niet je koopjes bij elkaar hebt gesprokkeld op allerlei rommelmarkten. Maar hoe kan je dit doen als je misschien niet het geld hebt voor luxeproducten? In deze blog deel ik met jullie mijn tips om met weinig/minder geld je woning toch een luxe uitstraling te geven!

Materialen en stoffen

Allereerst hangt het uiterlijk van je huis heel veel af van de materialen en stoffen die je kiest. Bepaalde materialen hebben nou eenmaal een wat luxer uiterlijk dan andere. Het is dus ook niet verkeerd om bij de basis van je huis (vloer, muur, keuken, badkamertegels etc.) te gaan voor luxe materialen. Of materialen die luxe ogen! Want vaak zijn bijvoorbeeld een namaak marmer of laminaat in plaats van echt hout gewoon ook van hele goede kwaliteit! Soms zelfs wel van betere en fijnere kwaliteit of beter passend bij jouw wensen. Verdiep je dus goed in alles en kies voor luxe ogend materiaal. Daarnaast kan je ook in je meubels, gordijnen en bedlinnen kiezen voor stoffen die chic ogen zoals bijvoorbeeld velvet. En dat is ook nog eens helemaal hip, dus overal te krijgen.

Licht en geluid

Ten tweede kan je met licht en geluid veel doen in je huis. Wat betreft geluid kan dit wel iets duurder zijn. Als je namelijk een mooi ingebouwd soundsystem wil, dan zit hier ook wel een prijskaartje aan. Aan de andere kant hoef je dit maar een keer aan te schaffen en kan je er dan heel lang mee doen. Met licht je huis een luxe uitstraling geven is nog makkelijker. Door op de goede plekken spotjes te plaatsen lijkt je huis gelijk een ton meer geld waard. Bijvoorbeeld door deze te plaatsen op de traptreden, in de tuin of boven bepaalde kunstobjecten. Ook een grote, kunstzinnige lamp kan heel mooi staan als je nog een leeg hoekje hebt in je huis. En op marktplaats en de rommelmarkt heb je soms prachtige antieke kunstzinnige exemplaren ertussen staan. Dat hoeft absoluut niet duur te zijn dus!

Kunst

Tot slot is kunst natuurlijk van oorsprong een luxe. Kunst geeft dan ook je huis een veel duurdere uitstraling. En dat terwijl er tegenwoordig genoeg betaalbare kunst beschikbaar is. Doordat er veel kleinere artiesten en kunstenaars bestaan, is er meer aanbod en liggen de prijzen van deze startende kunstenaars dus lager. Vraag dus eens rond en speur op internet en social media naar de leukste schilders, beeldhouwers en fotografen en dan kom je geheid iets leuks tegen. Een paar spotjes boven je nieuwe kunst en dat maakt het helemaal compleet!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button