Blog

Interieur trends 2020

Elk seizoen proberen de meeste mensen in huis weer wat leuke aanpassingen te doen. Richting de herfst en de winter kan je weer wat mooie kaarsen neerzetten en leuke sfeerverlichting op hangen. En richting de zomer en de lente kan je kiezen voor wat meer lichtere en zomerse kleuren in huis. Bij sommige mensen zit het mooi kunnen inrichten van een huis in de genen en andere maken liever gebruik van een interieurstylist. Op beide manieren kan je er weer wat meer voor zorgen dat je huis een oppepper krijgt.

Natuurlijk

Anders dan in voorgaande jaren, waarin open en strakke ruimtes de trend waren, zien we in 2020 ontwerpen die echt heel anders zijn. Het is nu juist de bedoeling om intimiteit en warmte aan elke ruimte toe te voegen, zodat het veel uitnodigender is om te gaan zitten en om gasten in te ontvangen. Het gemeenschappelijke doel van de nieuwe trends is dan ook om kamers gezellig en comfortabel te maken.

Kleuren

De kleur grijs is nog steeds een trend omdat het een neutrale kleur is, die prima kan worden gecombineerd met levendige kleuren. Het kan worden aangebracht op binnenmuren en het kan worden gebruikt voor de decoratie van meubels. Je ziet het ook terug in tapijten en textiel. Gek genoeg zien we de kleur roze al een paar seizoenen voorbij komen. In de winter en herfst in de oudroze variant en in de lente en de zomer in de pasteltinten. In 2020 zal het vooral met andere kleuren worden gecombineerd. Het thema in 2020 is de natuur en een van de populairste kleuren wordt dan ook groen. Vooral de diepe donkergroene kleur zal je veel terug zien in het meubilair en in de decoratie.

Deuren

Waar je in veel oude huizen nog de basic deuren tot aan het plafond ziet komen er steeds meer variaties qua deuren. Wat steeds vaker terugkomt zijn glazen deuren. Dit zijn meestal deuren tot aan het plafond en zijn afgewerkt met zwarte stalen randen. Een glazen deur tussen de woonkamer en de hal wordt vaak gebruikt. Dat is vooral een aanrader als het snel donker is in je huis. Door te kiezen voor een glazen deur van helder glas, komt er vanuit de hal extra licht de woonkamer in. Een slimme en makkelijke oplossing om te genieten van meer daglicht. Het beslag deur kan ook bepalend zijn voor de uitstraling en veiligheid. KFV deurbeslag maken gebruik van meerpuntssluiting waardoor je goed beschermd bent tegen indringers!

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button