Blog

5 vragen die je jezelf moet stellen bij het gebruik maken van een blogger bij een marketingcampagne

1. Is de blog of blogger relevant voor mijn werk?

Het eerste wat je moet doen bij het zoeken naar potentiële bloggers voor jouw marketingcampagne, is ervoor zorgen dat de blog en of inhoud relevant is voor jouw merk of product. Is de inhoud relevant voor jouw doelgroep? Kun je je voorstellen dat jouw merk naadloos aansluit bij die inhoud? Houd er rekening mee dat als de inhoud van de blogger rechtstreeks in tegenspraak is met jouw merkboodschap, je ernaar wilt blijven kijken.

 

2. Hoe vaak post de blogger zijn content?

Het volgende dat je moet doen bij het zoeken naar potentiële bloggers, is ervoor zorgen dat je jouw tijd niet verspilt door blogs te doorzoeken die niet vaak actief blogs post. Als een blogger niet vaak blogt, dan is het minder waarschijnlijk dat lezers zijn of haar blog regelmatig controleren. Daarom is een blog met consistente en recente inhoud cruciaal voor het voeren van een succesvolle influencer marketing campagne. Wanneer een blogger vaak post, toont dit bovendien aan dat hij zijn blog serieuzer neemt en eerder op jouw vragen zal reageren.

 

3. Is de doelgroep wel geïnteresseerd in jouw merk?

Nadat je heb gecontroleerd of de blog vaak wordt bijgewerkt, moet je ervoor zorgen dat de doelgroep van de blog overeenkomt met de algemene doelgroep van jouw merk of product dat je probeert te promoten. Stel jezelf de vraag: "zouden lezers van deze blog mijn product geweldig vinden, gebruiken en goedkeuren?" Kies niet eenvoudig de blog met de meeste bezoekers als het onderwerp en de bestaande inhoud categorieën niet relevant zijn voor de doelstellingen van jouw merk. Neem de tijd om de blog daadwerkelijk te lezen en met de blogger te communiceren door reacties achter te laten en uit de eerste hand te ervaren welk type mensen via reacties met de blog bezig zijn.

 

4. Heeft de blog goede engagement?

Zodra je enkele blogs vindt die een vergelijkbare doelgroep lijken te vertegenwoordigen als die van jouw merk, is het cruciaal dat je een blogger kiest met een goede doelgroep betrokkenheid. Een manier om de betrokkenheid van het publiek te meten, is om te zien of de blog reacties ontvangt (let op hoeveel reacties elk bericht ontvangt en kijk of de blogger hierop reageert). Over het algemeen geldt dat hoe meer opmerkingen er op jouw post zijn, hoe beter jouw marketingcampagne voor engagement is. Bekijk ook hoe actief de blogger is op andere sociale mediakanalen zoals Facebook, Twitter, Pinterest, Snapchat en Instagram om een ​​beter idee te krijgen of hun sociale versterking jouw influencer-marketingcampagne verder dan alleen hun blog ten goede zal komen.

 

5. Wat is het potentiële bereik van de blog?

Bereik is het totale aantal unieke bezoekers dat gedurende een bepaalde periode de blogpost ziet en/of leest. Bereik is belangrijk, omdat het in wezen is hoe je meet wie de inhoud van de post daadwerkelijk ziet. Als het potentiële bereik voor een blog groot is, worden meer mensen blootgesteld aan jouw merk. De enige echte manier om het bereik van een blog te krijgen, is door de blogger te vragen voor maandelijkse verkeersanalyses (maandelijkse bezoekers, totale en unieke paginaweergaven) en om een mediakit op te vragen. Bloggers sturen vaak alleen hun maandelijkse paginaweergaven, omdat dat het grootste en meest indrukwekkende aantal is, maar ook unieke bezoekers zijn belangrijk.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button