Blog

Houten kinderkeuken: ik wilde dat ik weer kind was!

Ik had als kind echt niet te klagen. Het was niet zo dat ik alles kreeg wat ik maar wilde, maar ik had leuk speelgoed en vooral een veilige omgeving waarin ik heerlijk kon spelen. Mijn ouders hebben me geleerd zuinig te zijn en goed met geld om te gaan. Waardevolle lessen. Soms kreeg ik echt wel eens een duur cadeau, maar ze leerden me ook met kleine giften blij te zijn. Ik leerde al snel dat het ging om het gebaar en dat is iets wat ik nu nog steeds heel erg bij me draag. Het gaat me allang niet meer om wat ik krijg, maar om de gedachte erachter. Die levensles zal ik altijd meenemen. Ik was tevreden met wat ik had, meestal. In mijn tijd hadden we al een houten kinderkeuken, maar dat was best grof spul wat niet echt leek op een keuken. Hoe anders is een houten kinderkeuken nu? Ze zijn echt zo leuk dat ik gewoon wilde dat ik weer kind was.

Houten kinderkeuken: spelen maar

De houten kinderkeuken van nu nodigt gewoon uit om met koken te oefenen. En wat helemaal leuk is, is het speelgoed eten dat je erbij kunt kopen. Dat is gewoon allemaal net echt en je hebt echt van alles zoals fruit, groenten en ook fastfood. Helemaal geweldig. Ik had echt zin om zelf op de grond te kruipen en ermee te spelen. Gelukkig heb ik een nichtje. En zij was jarig. In overleg met haar ouders en andere familieleden kochten we met z’n allen een houten kinderkeuken en wat speelgoed eten. Nou, toen had ik geen excuus meer nodig. Toen mijn nichtje dolgelukkig alles had uitgepakt ging ze ermee spelen en ik deed natuurlijk mee. Vergeten was het feit dat ik op visite was. Zelfs het stukje taart op tafel, dat ik normaal nooit laat staan, moest plaatsmaken voor de houten kinderkeuken. Mijn nichtje en ik hadden er uren plezier van.

Spelenderwijs koken

Het leuke van dit soort speelgoed is dat kinderen ook algauw interesse krijgen in het echte werk. Mijn nichtje wilde zelf wel eens een taart bakken en groente koken. Dat bleek ze heel leuk te vinden en ze kon het nog goed ook. Inmiddels kookt ze twee keer per week met hulp van haar ouders voor het hele gezin en soms voor mij. En als ik daar dan toch ben, dan duiken mijn nichtje en ik ook weer even de houten kinderkeuken in.

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button