Blog

Een hoogwerker kopen is zo geregeld

We hebben allemaal wel eens een hoogwerker aan het werk gezien. Of de brandweer nu iemand uit een huis moest halen of dat de glazenwassers er een hoge glaswand mee konden lappen, het principe is hetzelfde. Een hoogwerker is, over het algemeen, een bakje dat omhoog gaat dankzij een, meestal, hydraulische, arm. Die arm kan uit één deel bestaan, maar ook verlengd, uitgeschoven of geknikt zijn. Je hebt zelfs hoogwerkers die vrijstaand werken. Een bakje op een soort knikhekwerk dat zo omhoog gaat. Met een hoogwerker kun je, letterlijk, alle kanten op. En dan natuurlijk vooral omhoog en in veel gevallen ook nog zijdelings.

Een hoogwerker kan onmisbaar zijn in je bedrijf

Bijvoorbeeld wanneer je een glazenwassersbedrijf hebt, of een bedrijf dat dakgoten reinigt. Maar ook binnen in sommige bedrijven kan een hoogwerker essentieel zijn voor de productiviteit. Wat denk je van een groot magazijn met hoge stellingen? Natuurlijk zul je daar in veel gevallen een heftruck gebruiken, maar om goed in de hoge schappen te kunnen kijken heb je echt een hoogwerker nodig.

Een exemplaar op massieve banden of op luchtbanden?

Die keuze is helemaal aan jou. Beide exemplaren zijn via de site volop verkrijgbaar. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Het voordeel van massieve banden is dat ze niet lek zullen raken bij het rijden over scherpe oppervlakken zoals een slooplokatie. Het nadeel kan zijn dat het comfort een stuk minder is. Luchtbanden lopen natuurlijk altijd de kans lek te gaan, maar die kans is maar klein. Moet je op écht oneffen terrein aan het werk? Dan kan een hoogwerker op rupsbanden een uitkomst zijn.

Persoonlijke veiligheid staat voorop

Het is dus van groot belang om een hoogwerker altijd op de juiste manier te gebruiken. Als er een bepaald toegestaan gewicht op staat, dan is dat niet voor niets. Uit het bakje hangen of er zelfs overheen klimmen is natuurlijk nooit een goed idee. Het is en blijft een kwestie van gezond verstand. Ook is het slim om de hoogwerker volgens de geldende eisen te laten keuren en beoordelen op veiligheid. Hiermee voorkom je persoonlijke ongevallen.

Gebruik je de hoogwerker tijdelijk niet? Zet het bakje dan in de hoogste stand. Zo voorkom je dat onverlaten ermee gaan "spelen", met alle gevolgen van dien. Ook het vastzetten met een stevige ketting is een goed idee. Zo voorkom je diefstal en dus een nieuwe investering. Want als je net een nieuwe of tweedehands exemplaar hebt gekocht, wil je niet weer direct op zoek naar de volgende.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button