Blog

Hoe plan je een bruiloft? Nou zo!

Sommige beginnen nog voor ze verloofd zijn met het plannen van hun huwelijksdag. Voor veel vrouwen is het een grote droom, en voor veel mannen trouwens ook. Wanneer het moment eindelijk daar is, willen we dat alles tot in de puntjes geregeld is. Maar voor een hoop van ons geldt dat we dat zelf moeten doen. Let wel op, dit is een hulpmiddel. Er kunnen dingen ontbreken.

Zes maanden van tevoren

Wanneer je zes maanden van tevoren aan het regelen van een trouwdag begint, heb je een hoop werk te doen. Zo zal je een vaste datum moeten prikken en gasten hiervan op de hoogte stellen, dat betekent een gastenlijst maken. In aanvulling daarop wil je met zes maanden ook je bruidsmeisjes vaststellen en een cateraar en fotograaf. Wanneer je dit later doet, loop je de kans dat iedereen al volgepland is. Daarnaast mag je nu echt je jurk uitkiezen, yes!

Vier of vijf maanden van tevoren

Hoe later het wordt, hoe minder je hoeft te regelen. Met vier of vijf maanden kiezen jij en je partner samen trouwringen uit. Daarnaast kan je een cake samenstellen en boek je het entertainment voor de avond zelf. Voor het laatste geldt hetzelfde als voor de fotograaf en de cateraar. Vervolgens kan je met vier of vijf maanden samen met je partner eens gaan beslissen wat voor hapjes en drankjes er op de receptie geserveerd zullen worden.

Twee of drie maanden van tevoren

Twee tot drie maanden voor de dag stuur je de officiële uitnodigingen de deur uit, let op je gasten zijn dan al op de hoogte. Het is meer een formaliteit. Daarnaast zul je de volgorde en handelingen van de ceremonie willen plannen en moet je een afspraak maken om je haar en make up te laten doen als de dag dan eindelijk daar is. Oh ja en kijk tussendoor even of die jurk een beetje past. Je weet wel, die witte.

Eén maand van tevoren

Tijd voor een feestje! Roep iedereen bij elkaar voor je vrijgezellenfeest! En vraag ondertussen een huwelijksvergunning aan. Doet iedereen nog mee, even checken hoe de bruidsmeisjes ervoor staan.

De week van

Jurkje passen, make-upje doen en iedereen die mee werkt op de speciale dag op de hoogte stellen van de laatste updates. Zo, jij bent klaar om te gaan.

Met deze tips heb jij binnen een half jaar een bruiloft gepland. Dan kan je daarna lekker ontspannen op die huwelijksreis. Oeps, die moet je nog even regelen.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button