Blog

Hoe kies je de juiste werktas?

De zomer staat weer voor de deur, de winkels mogen weer open en een heel seizoen aan nieuwe tassen staat voor je klaar. Maar hoe kies je de juiste werktas? In dit blog leg ik je alles uit over werk- en aktetassen, het nut, de voordelen en hoe je je tas zo lang mogelijk mooi houdt.

Verschil tussen ‘normale tassen’ en werktassen.

Tassen komen in alle vormen en maten. Rugzakken, luiertassen, clutches, schoudertassen, sporttassen en ga zo maar door. Misschien herinner je je zelfs nog wel artiest Lizzo’s iconische minitas. Deze tas is dan wel een echte eyecatcher maar niet heel praktisch voor werk.

Daarom kan je beter een échte werk- of aktetas aanschaffen. Maar wat is het grote verschil?

Ten eerste zijn werktassen een stuk sterker dan normale tassen. De meeste tassen van deze categorie worden van leer gemaakt met stevige leren naden en hengsels. Leer maakt het product duurzaam. De tas zal lang mee gaan en niet snel beschadigd raken.

Daarnaast zijn de formaten van een aktetas vaak al afgesteld op de meest voorkomende laptopformaten. Niet alleen hou je je belangrijke documenten droog en veilig, ook de kans dat je laptop stuk gaat of gestolen wordt bij het uitvoeren van dagelijkse taken wordt erg klein. De meeste werktassen variëren tussen de maten:

De A4- en A3documententas

Deze tassen spreken vrijwel voor zichzelf. Met deze akte tassen vervoer je snel, simpel en veilig je documenten van dit formaat. Let wel op dat deze tassen niet altijd een extra en stevige ruimte hebben voor laptops.

 

15/15,6 inch aktetassen

Deze tassen sluiten aan op het formaat van je laptop. Zorg ervoor dat wanneer je een aktetas aanschaft, je de formaten van je laptop kent. Op deze manier voorkom je teleurstelling achteraf. Met deze tassen vervoer je zowel je laptop als je belangrijke papieren.

 

De omrekentabel voor je laptop- en tasmaten.

10 inch = 26 x 19 cm

13,3 inch = 32,5 x 22,5 cm

14 inch = 33,5 x 24,7 cm

15 inch = 36 x 27 cm

15,6 inch = 37,4 x 24,5 cm

17 inch = 40 x 29 cm

 

Ten derde krijg je bij de meeste leren werktassen 3-5 jaar garantie. Hoewel de prijs van een lerentas erg hoog ligt, is leer makkelijk te onderhouden en te repareren. “Goedkoop is duurkoop’ is een bekend gezegde wat absoluut bij de werktas past. Daarom is het juist handig om een ‘zakelijke investering’ te maken in een tas waar je jaren mee door kan. Daarnaast kan leer ook goed gerecycled worden.

En als afsluiter heb ik een handige tip: zorg er wel voor dat wanneer je een werktas aanschaft deze waterdicht is of laat de tas impregneren met een waterdichte en vuilafstotende spray. op deze manier kan je het langst moglijk genieten van de perfecte werktas voor jou.

 

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button