Blog

Hoe houd je jouw winkel netjes?

Als je eigenaar bent van een winkel, moet jij ervoor zorgen dat alles in de winkel op rolletjes loopt. Voor sommige mensen is dit erg leuk, maar er zijn ook mensen die dit als een zware taak ervaren. Daarom is het van belang dat je goed het overzicht bewaart over alle zaken die je nog moet regelen. Op die manier voorkom je dat belangrijke zaken er bij in schieten. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat je winkel op een goede manier is opgeruimd. In sommige gevallen is dit een grote taak en daarom is het van belang om dit serieus te nemen.

Preventief prullenbakken plaatsen

Er zijn steeds meer winkels die last hebben van klanten die hun afval laten liggen of op een andere manier in de winkel achterlaten. Daarom is het slim om naast het opruimen en schoonmaken van de winkel ook maatregelen te nemen tegen dit soort afval. Het is namelijk mogelijk om dit afval grotendeels te voorkomen door het aanbrengen van prullenbakken in en om de winkel. Hierdoor is de kans groot dat het overgrote deel van het afval wat nu in je winkel belandt, wordt weggegooid in een prullenbak. 

 

Daarnaast is het ook nuttig om prullenbakken in de omgeving van de winkel te laten plaatsen zodat je ook een bijdrage levert aan het voorkomen van zwerfafval. Als je een aantal prullenbakken hebt laten plaatsen, is het wel van belang dat je ervoor zorgt dat je over voldoende vuilniszakken beschikt. Je moet immers de mogelijkheid hebben om de prullenbakken te legen wanneer deze vol zitten met afval. Het is dan niet alleen van belang om voldoende vuilniszakken te hebben voor het vervangen van de oude, maar je moet ook een plek hebben waar je de volle vuilniszakken kunt achterlaten. Indien je hier nog niet over beschikt, is het misschien een goed idee om een grote afvalcontainer naast de winkel te laten plaatsen zodat de volle vuilniszakken hier kunnen worden achtergelaten. 

Houd rekening met het coronavirus

Het is tegenwoordig van belang dat er bij het inrichten van een winkel ook rekening wordt gehouden met het coronavirus. Dit betekent dus dat je op verschillende manieren moet proberen om de kans op besmetting van klanten zo klein mogelijk te houden. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door desinfecterende handgel bij de deur te plaatsen. Zo kunnen klanten bij binnenkomst hun handen desinfecteren. Verder is het slim om tijdens het schoonmaken de punten die klanten het meest aanraken te ontsmetten. Eigenlijk is het het best om dit iedere dag meerdere keren te doen. Op die manier zorg je ervoor dat je klanten en daarnaast ook jijzelf, zo min mogelijk het risico lopen om besmet te raken met het coronavirus.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button