Blog

Het juiste moment om over te stappen van energieleverancier

Er zijn meerdere redenen waarom het een goed moment is om te kiezen voor overstappen energie. Op het internet kan je verschillende websites terugvinden met een energievergelijker. Hier kan je eenvoudig een nieuwe energieleverancier vinden die past bij je persoonlijke situatie. Veel mensen betalen veel te veel voor hun energie. Hier kan je eenvoudig wat aan doen, namelijk overstappen van energieleverancier. Je kan op een vergelijkingswebsite voor energieleveranciers eenvoudig de tarieven en welkomstacties van andere leveranciers vergelijken. Je moet hiervoor enkele gegevens invullen en vervolgens komt er met een druk op de knop een lijst uitrollen van mogelijkheden die het voordeligste voor je zijn.

Kiezen voor goedkope energie

Iedereen wil natuurlijk de goedkoopste energietarieven betalen en hier zijn enkele praktische tips voor. In de meeste gevallen maak je gebruik van een welkomst- of vast actietarief op het moment dat je je contract afsluit. Op het moment dat dit actietarief afloopt dan moet je vaak een duurder regulier variabel tarief betalen. Het is daarom slim om op tijd opzoek te gaan naar een nieuwe energieleverancier voordat je ineens dit hogere variabele tarief moet gaan betalen. Bij een variabel tarief kan namelijk je energieleverancier er ook makkelijk voor kiezen om de kosten te verhogen. In de meeste gevallen is het verstandig om te kiezen voor een kleinere leverancier. Deze hebben betere aanbiedingen en een betere dienstverlening.

Hoe vind je de juiste energieleverancier?

Hiervoor is het slim om handmatig een lijst door te lopen van energieleverancier. Het maakt hierbij niet uit of deze uit een lijst op een energievergelijkingswebsite bestaat of een reguliere lijst die je online vindt. Zoals al eerder gezegd bieden kleinere leveranciers betere aanbiedingen en diensten aan. Daarnaast vind je niet op iedere vergelijkingssite alle aanbiedingen terug van energieleveranciers. Waar je voorheen vaak koos voor een variabel tarief, doordat deze goedkoper was is dat nu niet meer altijd het geval. De goedkoopste tarieven voor je energie vind je terug bij eenjarige contracten. In principe doe je er dus verstandig aan om ieder jaar opnieuw alle tarieven te vergelijken en een overstap te maken naar een nieuwe energieleverancier.

Welke contract kies je?

Naast eenjarige contracten zijn tweejarige contracten ook een mogelijkheid. Het belangrijkste is dat je de dure variabele tarieven vermijdt. Bij sommige energieleveranciers moet je extra kosten betalen op het moment dat je eerder overstapt of opzegt. Let er dus op dat je toch moet beslissen hoelang je ongeveer de energie wenst af te nemen van de leverancier. Per woonplaats wisselen de kosten van energieleveranciers en je kan hier gemakkelijk achter komen met een zoekopdracht op een vergelijkingswebsite. Als je verhuist kan het dus soms voordeliger zijn om de boete te betalen en alsnog over te stappen.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button