Blog

Goede veiligheidshandschoenen kopen

Je handen en vingers zijn best kwetsbaar en tijdens het werken kun je ze dan ook snel verwonden, zo kan je een kneuzing of snijwond oplopen maar het zou ook kunnen dat je met chemische stoffen in aanraking komt en dat is heel riskant. Veiligheidshandschoen zijn daarom heel belangrijk voor bepaalde werkzaamheden om je handen te beschermen. Het is heel belangrijk dat je de juiste handschoenen hebt en niet een paar die je al na een keer gebruiken weg kan gooien door gaten. Goede werkhandschoenen zijn ook erg handig voor in de wintertijd. Een goed paar handschoenen is niet alleen beter voor jou maar ook voor je portemonnee.

Soorten handschoenen

Je hebt heel veel verschillende handschoenen waaruit je kan kiezen en soms weet je niet altijd welke je moet hebben, het is daarom belangrijk dat je de juiste handschoenen pakt die voor jouw werk het beste zijn. Zo heb je rubberen, stoffen, latex handschoenen, etc. De prijs verschilt ook per paar handschoenen, zo heb je hele goedkope wegwerphandschoenen en duurdere die je meerdere keren kunt gebruiken. Die handschoenen kunnen tot wel 600 euro kosten maar dan kan je er wel een hele lange tijd mee doen, ideaal als je iedere dag met handschoen werkt. Deze prijs is gebaseerd op handschoenen die tegen extreme hitte kunnen, voor glasblazers en dergelijke.

Latex handschoenen

Bij latex handschoenen denk je waarschijnlijk meteen aan de wegwerp versie die je vaak ziet in het ziekenhuis en die je makkelijk kan kopen bij een drogist, maar er zijn ook andere latex handschoenen zoals degene die je aan hebt tijdens het afwassen.

Goede latex handschoenen zijn gemaakt van een natuurlijk rubber dat van een sterk en stevig materiaal is gemaakt. De meeste latex handschoenen zijn poedervrij en daarom zijn ze geschikt voor veel situaties.

De handschoenen komen in veel verschillende maten en lengtes voor, zo heb je handschoenen die tot je ellebogen komen en ook die maar tot net over je pols komen.

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn handschoenen die je maar een keer gebruikt en daarna weggooit, deze kun je gebruiken bij het schoonmaken en worden in het ziekenhuis en bij de tandarts gebruikt.

Deze producten zijn nooit zo duur en ze zijn verkrijgbaar in dozen van 50, 100 en 200 stuks, zo heb je in een keer genoeg handschoenen in huis.

De handschoenen zijn poedervrij en latex vrij verkrijgbaar maar er zijn ook handschoenen bij die dat niet zijn, kijk daar goed naar voor je tot aanschaf over gaat.

Goedkope nitril handschoenen vind je vooral online tegen een prettige prijs.

Waterdichte handschoenen

Waterdichte werkhandschoenen zijn ideaal voor als je heel vaak in- of rondom het water werkt.

Waterdichte of waterafstotende handschoenen zijn niet alleen geschikt voor als je met water werkt maar ook voor olie of als je met vet werkt. Naast deze kenmerken hebben de handschoenen ook nog andere kenmerken, zo zijn ze schuurbestendig, snijbestendig hittebestendig en hebben ze extra grip.

De goede handschoenen zijn ook nog eens ademend en flexibel.

Sommige van deze handschoenen zijn aan de binnenkant bedekt met fleece zodat je in de winter geen koude handen krijgt.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button