Blog

Genieten van een frisse tuin

Het is weer lente! Dit betekent dat we met z’n allen weer kunnen beginnen met het opnieuw inrichten van onze tuinen, perkjes en gazons. Heb jij niet zulke groene vingers maar wil je wel graag jouw tuin een goede opknapbeurt geven? Geen paniek, want in dit blog vertel ik jou hoe je zonder al te veel moeite jouw tuin opnieuw tot leven laat komen!

Voorbereiden is het halve werk

Elk jaar is het weer even tanden op elkaar en gaan. De tuin opnieuw beplanten, schoonmaken en al je meubelen weer uit de stalling halen en op hun plek zetten. Toch is het een stuk makkelijker gezegd dan gedaan! Het geheim zit ‘m in het maken van een goede planning voor jouw project.

Maar waar te beginnen? Ik raad je ten eerste aan om goed op te schrijven welke plannen je allemaal hebt voor dit jaar. Wil je de hele tijd opnieuw betegelen? Is dit niet nodig en wil je alleen een kleine onderhoudsbeurt geven, zoals onkruid wieden en de meubelen opnieuw in-oliën? Schrijf het op en vorm een prioriteiten lijstje.

Aan de slag!

Op het moment dat jij voor jezelf hebt besloten waar de prioriteiten liggen kan je met een veel geruster hart en hoofd aan de eerste klus beginnen. Bij mij is dit vaak het wieden van onkruid. Daarna kan ik de lounge set weer op zijn plek zetten zonder dat ik bang hoef te zijn dat er aan het einde van het seizoen een heel grasveld groeit!

Na het wieden van onkruid is vaak het volgende op mijn lijstje het kopen van nieuwe planten. Als ik naar een tuincentrum ga, wil ik ook nog wel eens mooie bloempotten voor buiten meenemen. Hierbij let ik er dan goed op dat het geen bloempotten voor binnen zijn, omdat bloempotten voor binnen in huis minder goed tegen wisselende weersomstandigheden kunnen. Zo heb ik per ongeluk een keer een hele mooie en dure pot gekocht die bestemd was voor binnen in het huis, en had deze gedurende de winter buiten laten staan. In het voorjaar zag ik pas dat de pot helemaal gebarsten was door de vorst en de struik die ik erin had geplant het helaas niet had overleefd. Vandaar mijn tip: let op wat voor pot je koopt!

Als je al jouw nieuwe planten een mooie plek hebt gegeven, de tuinmeubelen opnieuw hebt gelakt en alles helemaal is zoals jij het wilt kan het buitenseizoen beginnen! Hopelijk heb je iets aan mijn tip en advies over hoe je dit soort situaties moet aanpakken. Veel succes en geniet van jouw opgefriste tuin!

Show More

Related Articles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button