Blog

Geld sparen voor een vakantie

Jezelf door een semester of een werkperiode heen werken gaat een stuk makkelijker als je iets hebt om naar uit te kijken. Een vakantie nemen is een geweldige manier om jezelf te belonen na een jaar of een semester hard werken. Echter, of je nou naar Texel of de Bahama’s gaat, er zal waarschijnlijk wat geld gespaard moeten worden voordat je de vakantie kunt boeken. Hoe doe je dat?

Stel een budget vast

De eerste stap is een begroting maken. Maak een lijstje of spreadsheet met al jouw uitgaves zoals huur, eten, roken, Netflix, noem het maar op. Vergelijk dit met je inkomsten en zoek uit hoeveel je over hebt tegen de tijd dat het moment om een vakantie te boeken daar is. Kom je te kort? Ga dan jouw uitgaven na om geld te besparen. Op deze manier weet je hoeveel je per dag kunt uitgeven om nog genoeg te sparen.

Open een spaardoel of spaarrekening

Het is makkelijker om het gespaarde geld in de gaten te houden wanneer er een spaar-teller aanwezig is. Haast alle banken bieden de optie om geld voor bepaalde doeleinden opzij te zetten. De drempel om dit geld uit te geven is een stuk hoger, en als je het spaargeld direct bij inkomst apart zet kun je ook niet in de verleiding komen om wat minder te sparen deze maand.

Koop bewust

Boodschappen en shoppen vreten aan je budget. De tijd voorafgaand aan je vakantie moet je goed opletten waar je goedkopere deals kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan een prijsvergelijker voor allerlei soorten deals. Je kunt vaak tot 30% of meer besparen door strategisch in te kopen. Ga voor aanbiedingen en sla impulsaankopen over. Kijk ook vooruit om spullen die je nodig hebt voor de vakantie alvast in te slaan. Ook kan het helpen om ’s avonds laat je boodschappen te doen. Veel dingen zijn op latere tijdstippen afgeprijsd omdat ze anders weggegooid worden.

Doe onderzoek naar goedkopere vakanties

Er zijn talloze manieren om geld te besparen voor de daadwerkelijke vakantie. Wees op de hoogte van kortingen op vliegtickets, of combipakketten met verblijf. Kijk ook op sites zoals Groupon of je toevallig iets spot wat je een goedkope vakantie oplevert. Als je echt op zoek bent om zoveel te besparen als je kan, hou de wisselkoers in de gaten. Wie weet is de valuta veel duurder tegen de tijd dat je daadwerkelijk op vakantie gaat. Misschien heb je zelfs een kennis die wat korting kan regelen bij de KLM of andere luchtvaartmaatschappij.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button