Blog

Financial lease in Twente

Sinds een aantal jaar hoor je steeds vaker en meer over financial lease. Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor financial lease wanneer zij op zoek zijn naar een betrouwbare auto. Je kunt zowel een personenauto als een bedrijfsauto leasen. Ook in Twente is dit mogelijk. Wanneer je op zoek gaat naar autolease Twente zal je zien dat de keuze ruim is tussen personenauto’s en bedrijfsauto’s die je kunt leasen. Zeker wanneer je besluit om een financial lease contract af te sluiten heeft dit een aantal voordelen.

De voordelen van financial lease voor ondernemers

Niet iedere ondernemer heeft voldoende vermogen om een bedrijfsauto aan te kunnen schaffen. Toch kan een bedrijfsauto essentieel zijn in het uitvoeren van de werkzaamheden van een ondernemer. Wanneer je niet over dit vermogen beschikt kun je op zoek gaan naar een leasemaatschappij waar je een bedrijfsauto kunt leasen. Je betaald een vast maandelijks bedrag wat je vooraf met de leasemaatschappij hebt afgesproken. Daarnaast betaal je bovenop dit bedrag een bepaald bedrag aan rente. Je moet deze rente betalen omdat financial lease eigenlijk een vorm van een lening is. Wel is deze rente fiscaal aftrekbaar waardoor je dus gebruik kunt maken van belastingvoordeel. Tevens is het leasecontract wat je aangaat als ondernemer opzegbaar op het moment dat je te maken krijgt met onvoorziene omstandigheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een faillissement. Wanneer dit het geval is kun je contact opnemen met de leasemaatschappij waarbij jij het financial lease contract hebt lopen. Het contract kan dan ontbonden worden zodat jij niet langer meer te maken hebt kosten voor je auto.

Kosten voor je auto

Wanneer je een auto in je bezit hebt, weet je vast en zeker wel wat een auto je soms kan kosten. Naast de wegenbelasting en verzekering die je moet betalen, krijg je ook te maken met brandstofkosten en reparatiekosten. Wanneer je kiest voor financial lease heb je niet te maken met kosten die je moet betalen voor de wegenbelasting en de verzekering. Deze kosten zijn namelijk meegenomen in de prijs die je maandelijks betaalt voor de leaseauto. Zeker wanneer je nog niet zo lang je autorijbewijs hebt, kunnen de kosten die je betaalt aan een verzekering voor je auto soms hoog oplopen. Zeker op het moment dat je graag je auto allrisk wil verzekeren. Wanneer je namelijk nog niet zoveel schadevrije jaren hebt opgebouwd, zal je autoverzekering duurder zijn dan wanneer je al wat jaren schadevrij rondrijdt. Financial lease heeft dus veel voordelen. Wanneer je hiervoor kiest heb je niet te maken met schadevrije jaren. Tevens kun je wanneer je gebruik maakt van financial lease een mooie auto rijden, zonder dat je hiervoor een grote investering hoeft te doen. Wanneer je dus op zoek bent naar een betrouwbare auto, is het zeker de moeite waard om jezelf eens te verdiepen in financial lease.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button