Blog

Feestdagen het hele jaar door

Het liefst vieren we iedere dag feest. En eigenlijk kan dat wel want het leven is een feestje maar we hebben simpelweg niet de tijd of de mogelijkheid om íedere dag met iedereen de slingers op te hangen, vrij te nemen en alsmaar liedjes te zingen. Om de grootste feestdagen toch de aandacht te geven die ze verdienen, vertel ik in deze blog wat je extra kan doen wanneer het die tijd van het jaar is. Lees je mee?

Nieuw jaar, nieuw decor

Met het nieuwe jaar komen standaard de nieuwe voornemens. We kijken uit naar een nieuw begin en daar hoort misschien wel een nieuw decor bij. Dit is dan misschien niet specifiek gericht op de feestdag zelf maar je kan dit op die dag wel al voorbereiden, samen met je vrienden of familie. Met iets nieuws aan decoratie ziet jouw huis er op 1 januari fris uit voor een heel nieuw jaar.

Hop als een haas tijdens Pasen

Na nieuwjaar is één van de eerste grootte feesten in de westelijke wereld het Paasfeest. Maak samen met de kinderen paasslingers, sla het eieren versieren dit jaar niet over en ga een paasmandje bestellen om de boel aan te kleden. Deze extraatjes zijn niet alleen voor Pasen leuk, het geeft je huis de hele lente lang een gezellige sfeer en je kan paaspresentjes weggeven, dat wordt áltijd gewaardeerd.

Vier de zomer omdat het kan

De zomer is niet echt een feestdag of week maar toch zien we dit maar al te graag als een tijd van het jaar om het leven te vieren. Organiseer samen met vrienden een barbecue, zorg dat de tuin er mooi bij staat en voor je het weet geniet jij tijdens zwoele zomeravonden van leukste gesprekken in de prettigste omgeving. Kon het maar altijd zomer zijn!

Griezelen met Halloween

Na de zomer vallen we al snel in de herfst en daar komt het welbekende griezelthema bij. Alhoewel, ik zeg nu wel ‘welbekend’ maar zo populair is dat in Nederland helemaal nog niet. Organiseer samen met je buurt een heus Halloweenfeest, dan griezel jij je de herfst door. Kleed je huis verder ook aan met herfststukjes en vergeet niet om de open haard aan te steken!

De mooiste tijd van het jaar

Het einde van het jaar vieren we altijd met de mooiste feesten vol lichtjes. Iedereen heeft eigen ideeën wat betreft de aankleding en viering van Kerst dus ik zal er niet te veel over zeggen. Mocht je nu je eigen tradities om willen gooien, dan raad ik aan om op internet te speuren naar leuke knutselwerkjes. Leuk om de boel mee te versieren en om zelf te maken. Kerst is in principe heel december toch?

Vier het leven iedere dag van het jaar en op de feestdagen nog een beetje meer.

Show More

Related Articles

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button